"Kazandığımız için camia olarak mutluyuz"

"Kazandığımız için camia olarak mutluyuz"

Sezona galibiyele başlayan Kartalspor'da, teknik direktör Besim Durmuş Elazığspor maçını yorumladı.

Besim Durmuş, "Uzun bir aradan sonra özlediğimiz lig başladı. Üç etaptan oluşan bir kamp dönemi geçirdik ve bu maça kilitlendik. Bizim için sezonun ilk haftası çok önemliydi, ilk haftalar her zaman zor geçer, zor bir karşılaşma yaptık ve 3 puan alarak lige güzel bir başlangıç yapmayı başardık. Elazığspor karşında iyi mücadele ettiğimizi, ortak bir akılla birlikte hareket ettiğimizi söyleyebilirim. Fakat oyun anlamında Elazığspor takımı topla daha fazla oynadığı için koşan taraf bizdik, oynayan taraf Elazığspor’du. Zaman zaman baskı yaparak kazandığımız toplarla gol pozisyonları üretsek de, çok organize ataklar üretemedik" dedi.

Durmuş, "Maçın hemen başında Önder’le bir gol bulduk ve 1-0 öne geçtik, maçın sonunda skor değişmeyince kazanan taraf olduk. Kazanmak güzel, üç puan harika, taraftarımıza ve camiamıza hayırlı olsun. Sezona iyi başlamak adına galip gelmek önemliydi, bunu başaran oyuncularımı emeklerinden, iyi mücadelelerinden, kazanma istek ve arzularından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Bugün sergilediğimiz performans yeterli mi? diye sorulacak olursa tabii ki değil" diyen Durmuş, "Topun daha fazla yere inmesi, daha fazla bizde kalması, daha organize işler yapmamız gerekirdi, bugün itibariyle iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Kazandığımız için de camia olarak mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kartalspor futbolcularından Tolga Çavdar ise, "Ligin ilk maçları genelde zor geçer, bugün de bizim için zor bir maç olduğunu söyleyebilirim. İlk yarı çok iyi mücadele ettik, önde basmaya çalıştık, topu biraz daha ayağa indirebilseydik daha farklı sonuç elde edebilirdik. İkinci yarı oyundan düştük rakibimiz daha fazla pas yaptı ama mücadele gücümüz üst seviyede olduğu için iyi direnç yarattık. Son dakikalarda duran toplardan tehlike yarattılar, son pozisyonda Kaya ağabey çıkartmasa maç berabere de bitebilirdi. İlk maçımız zor geçti fakat her şeye rağmen 3 puanı alan taraf biz olduk. Elazığ takımına da başarılar diliyorum, inşallah 3 puan ve galibiyet serimiz devam eder" diye konuştu.

Savaş Taga da, "Liglerin ertelenmesi ve uzun bir kamp dönemi geçirdikten sonra zorlu bir ilk hafta karşılaşması oynadık. Biz takım olarak galibiyete çok inanmıştık 3 puan aldığımız için mutluyuz. Zor bir maçtı Elazığspor takımı da kazanmak istedi fakat biz daha fazla kazanmayı isteyen taraftık. Golü bulduktan sonra rahatladık, rakip üzerimize gelmeye başlayınca pozisyonlarda bulmaya başladık fakat değerlendiremedik. İlk hafta kendi saha ve seyircimiz önünde kazanmış olmamız sevindirici, haftaya Kasımpaşaspor karşılaşmasın var bu karşılaşmadan da puan alarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.