Kendi Sahamızda Kaybetmemeliyiz

Kendi Sahamızda Kaybetmemeliyiz

Bank Asya 1. Ligde hafta sonu kendi sahasında Göztepe ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Hüseyin Kalpar, kendi sahalarında oynadıkları maçlarda puan kayıpları yaşamamaları gerektiğini söyledi.

Kalpar, yaptığı açıklamada, sezona iç sahada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor beraberliği ile başladıklarını belirterek, ''Berabere kalmamıza rağmen iyi pozisyonlar üretmiştik. Ancak ürettiğimiz pozisyonları gole çeviremedik. Kazanılan pozisyonların gole çevrilmesi çok önemli. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda puan kayıpları yaşamamalıyız. İç saha maçlarında dezavantajları avantaja çevirerek iyi işler yapmalıyız'' dedi.

Ligde ilk haftada takımların fizik gücünün yüksek olduğunu ifade eden Kalpar, ''Ancak altıncı yedinci haftadan sonra düşüşler başlayabilir. Sezon başındaki fizik kapasitesi ile herkes ilk yarıda iyi puanlar toplamak istiyor. Bunu alınan puanlardan ve sonuçlardan değerlendirebiliriz. Şu gerçeği kabul edelim 'herkes iyi takım'. Biz mümkün olduğu kadar oyun disiplininden kopmadan, doğruları sahaya yansıtarak kazanan takım olmak istiyoruz'' diye konuştu.

Şampiyonluğa oynayan takımların her maçı kazanabilme adına müthiş bir direnç göstermesi gerektiğini kaydeden Kalpar, şöyle devam etti:

''Her zaman çalışmamız lazım. Bu hafta Göztepe ile zorlu bir maç oynayacağız. Göztepe maçı çok önemli, alınacak puanlar çok değerli. Kazanabilme adına büyük bir uğraş vereceğiz. Kazanma hırsını, kazanma arzusunu sahaya yansıtmayan takımların kazanma şansı çok zordur. Kazanma arzusu için güçlü ve istekli olmak gerekir. Doğru şeyleri yapmamız gerekir. Göztepe karşısında bunları az yapan görüntü içerisinde olursak işimiz zorlaşır. Biz zorlukları bir bir geçerek başarılı olacağımıza inanıyorum.''


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.