Kweuke Dönüyor

Kweuke Dönüyor

Kweuke'nin, ikinci yarıda oyuna girdiği maçta Kamerun, Fildişi'ye tek golle boyun eğdi ve Afrika Uluslar Kupası'ndan elendi.

Afrika Uluslar Kupası D Grubu mücadelesinde Fildişi Sahili, 36. dakikada Max Gradel'in enfes golüyle Leonard Kweuke'li Kamerun'u evine gönderdi.

Malabo'da oynanan maçta rakibini tek golle deviren Fildişi, Cezayir ile birlikte çeyrek finale yükselen taraf oldu. Kıran kırana geçen ilk yarının son çeyreğinde sahne alan 27 yaşındaki Saint Etienneli golcü, müthiş bir golle maçı kazandıran sayıya imzasını attı.

Müsabakanın henüz 12. dakikasında hakem oldukça tartışmalı bir karar ile elindeki ipleri kaçırdı. Fildişili kaleci Sylvain Gbohouo, pas arası yaparken ceza alanı dışında topa müdahale etti ancak hakem sarı kart ve serbest vuruş kararıyla yetindi.

İlk 20 dakika içinde eline top değmeyen Kamerunlu kaleci Ondoa, Gradel'in kullandığı serbest vuruşta Serge Aurier'in kafasını güçlükle çıkartarak alkışları topladı. Lakin ilk yarıda bitime dokuz dakika kala topu ağlarından çıkartmak durumda kaldı. Gradel, mücadelenin en güzel anlarından birine imzasını atarak uzak mesafeden enfes bir sayı kaydetti.

Maça ilk 11'de başlayan bir başka Süper Lig'den aşina olduğumuz Mandjeck ise, M'Bia ile orta sahada silik bir görüntü sergiledi. İkinci yarının ortalarında oyuna dahil olan Çaykur Rizesporlu golcü Kweuke ise, ileri uca fiziksel olarak güç kattı ancak istediklerini uygulamakta biraz yetersiz kaldı.

Fildişi Sahilleri'nde 26. dakika'da sarı kartı bulunan Bertrand'ın yerine oyuna dahil olan Ousmane Viera güzel oyunuyla göz doldurdu.

Bu sonuçun ardından kupadan elenen Leonard Kweuke'nin en yakın zamanda Rize'ye gelerek takıma dahil olması bekleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.