Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi grupları belli oldu

Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi grupları belli oldu

2011-2012 Futbol Sezonu Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi kuraları çekildi.

Haber: Turgay Ayhan

15 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi için gruplar belirlenerek fikstür çekimi gerçekleştirildi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şube Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya ASKF Rize Şube Başkanı Gafur Bayrak, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Rize Şube Başkanı ve Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, Rize İl Hakem Kurulu Başkanı Zeki Çavuşoğlu, Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Cafer Kuru, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Stat Amiri Rahmi Arslan ve kulüp yetkilileri katıldılar.

18 takımın katıldığı ve 2 grupta mücadele edilecek olan lig için grup belirleme ve fikstür çekimi öncesi İl Tertip Seçimi gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda Rize İl Tertip Komitesi; TÜFAD Rize Başkanı Bilal Karafazlıoğlu, Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Cafer Kuru, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü temsilen Rahmi Arslan, TÜFAD’ı temsilen Musa Köse, ASKF’yi temsilen Yaşar Kaspar, kulüpleri temsilen Çayelispor’dan Mehmet Kambur, İkizderespor’dan Cemal Baş ve Derepazarıspor’dan Hızır Karabacak isimlerinden oluştu.

Grup kura çekimi öncesi konuşma yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Zeki Çavuşoğlu, “Fair Play ruhuna yakışır ve centilmenlik çerçevesinde geçecek bir lig geçirmeyi diliyorum” diyerek 2011-2012 futbol sezonunun tüm kulüpler adına hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.

Kavgasız ve gürültüsüz bir lig geçirilmesi dileğinde bulunan Rize ASKF Başkanı Gafur Bayrak ise, “Bizler Rize futbolunu yöneten insanlarız. Geçtiğimiz sezon istenmeyen durumlar yaşadık. Birbirimizi tanımakta güçlük çektiğimiz anlar oldu. Dostluklarımızı zedeleyecek davranışlarda bulunmamalıyız. Futbolcularımızla, yöneticilerimizle daima birbirimize karşı saygıyı ve sevgiyi eksik etmemeliyiz. Dilerim bu sezon bu çerçevede centilmence ve güzel bir lig geçiririz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Rize 1. Amatör Küme Büyükler Ligi grup kurası çekimine geçildi. Geçen sezondan Yaylacılarspor ile Fındıklıspor’un düştüğü, Kalecikspor, İkizderespor, Hamzabeyspor ve Alipaşaspor’un yükselerek toplam 18 kulübün katılacağı ligde, 9’ar takımın yer aldığı A ve B Grupları yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden ve Ardeşenspor ile oynadığı karşılaşma sonucunda 1. Amatör Küme'ye düşerek BAL temsilciliğini Ardeşenspor'a kaptıran İyiderespor ise 1. Amatör Küme'ye katılmama kararı aldı.

Her hafta bir takımın BAY geçeceği gruplar şu şekilde oluştu;

A GRUBU                             B GRUBU
1     Telekomspor             1     Çorapçılarspor
2     Çamlıhemşinspor      2     Hamzabeyspor
3     Güneysuspor             3     İkizderespor
4     Kalecikspor               4     İl Özel İdarespor
5     Filizçayspor               5     Çayelispor
6     Ardeşengücü              6     Alipaşaspor
7     Rize Belediyespor     7     Veliköyspor
8     Madenlispor             8     Çiftlikspor
9     Çaykurspor               9     Derepazarıspor

Lig sonunda her iki grupta ilk 3 sırayı alan takımlar (toplamda 6 takım) Play-Off mücadelesine katılacak. Ekrem Orhon Stadında tek devre lig usulüne göre oynanacak olan Play-Off mücadeleleri sonucunda sıralamaya giren takımlar Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) Rize’yi temsil etme hakkı kazanacaklar.

Her iki grupta son sırada yer alan takımlar ise 2. Amatör Küme’ye düşecek.

A Grubu 1. Hafta Maçları;

Telekomspor - Madenlispor
Çamlıhemşinspor - Rize Belediyespor
Güneysuspor - Ardeşengücü
Kalecikspor - Filizçayspor
Çaykurspor (BAY)

B Grubu 1. Hafta Maçları;

Çorapçılarspor - Çiftlikspor
Hamzabeyspor - Veliköyspor
İkizderespor - Alipaşaspor
İl Özel İdarespor - Çayelispor
Derepazarıspor (BAY)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.