Rize 1. Amatör Küme Ligi kuraları çekildi

Rize 1. Amatör Küme Ligi kuraları çekildi

2014-2015 Futbol Sezonu Rize 1. Amatör Küme Ligi için kura çekimi yapılarak fikstür belirlendi.

2014-2015 Futbol Sezonu Rize 1. Amatör Küme Ligi için kura çekimi yapılarak fikstür belirlendi.

Rize 1. Amatör Küme Ligi kura çekimleri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şubesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, İl Temsilcisi Yardımcısı Cafer Kuru, ASKF Rize Temsilcisi Hızır Karabacak ve Saha Amiri Rahmi Aslan ile birlikte kulüp temsilcileri katıldı.

Toplam 18 takımın 9’ar takımlı 2 ayrı grupta mücadele edeceği 1. Amatör Küme Ligi 01-02 Kasım tarihlerinde oynanacak olan 1. Hafta müsabakaları ile başlayacak. Gruplarında ilk 3 sıraya yerleşen takımlar Play-Off Grubuna yükselirken, son sırada yer alan takımlar ise bir alt kümeye düşecek.

Geçtiğimiz sezon İkizderespor ile Güneysuspor’un 2. Amatör Kümeye düştüğü ligde bu sezon yerlerine Çayeli Aşıklarspor ile Alipaşaspor mücadele edecek. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Ardeşenspor’un baraj maçında Kalkanderespor’u eleyerek Bölgesel Amatör Lige yükselmesiyle, Kalkanderespor bu sezon 1. Amatör Kümede mücadelesini sürdürecek.

Toplantıda bir konuşma yapan TÜFAD Rize Şube Başkanı ve Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, centilmenlik içinde geçen başarılı bir sezon dileyerek, “TFF’nin talebiyle ligimizi, Bölgesel Amatör Lig ile aynı zamanda bitirebilmek için 1 Kasım tarihinde başlatmaya karar verdik. Sezon boyunca uyguladığımız bütün kararları futbol talimatlarına göre alıyoruz. Ferdi kararlar almıyoruz ancak bizim de elbette yanlış kararlarımız olabilir, bunlar için de itiraz yeri bellidir” dedi.

Karafazlıoğlu, lige katılan takımların mutlaka bir altyapı kategorisinde daha mücadele etmesinin gerekliliğini vurgulayarak, bir altyapı kategorisine katılıp sonradan çekilen takımlara cezai uygulama yapılacağını hatırlattı.

Bu sezonki statü konusunda bilgiler veren Futbol İl Temsilcisi Yardımcısı Cafer Kuru ise, transfer tarihinin 17 Ekim’e kadar uzatıldığını belirterek, “Bu sezon lig maçlarında takımlarımız 1986 ve üstü doğumlu en fazla 5 futbolcu kadroya dahil edebilecek. 1987 ve altı doğumlu futbolcular için bir sınır yok ancak kadroda mutlaka 1996 ve daha küçük doğumlu 2 sporcu katılması gerekiyor. Bu yaşta futbolcusu olmayan kulüp o maçta sahaya 16 kişilik kadro ile çıkacaktır” diyerek, yeni sezonun tüm takımlar için başarılı geçmesini diledi.

Tunca Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Topal, Rize Belediyespor Antrenörü Samet Papaker ve Filizçayspor Antrenörü Musa Köse’nin Tertip Komitesine seçiminin ardından gerçekleştirilen kura çekiminde, kulüp temsilcileri mücadele edecekleri grupları kendi elleriyle belirlediler. Grupların belirlenmesinin ardından yapılan eşleştirmede ilk hafta maçları da belli oldu.
2014-2015 FUTBOL SEZONU RİZE 1. AMATÖR KÜME LİGİ GRUPLARI
A GRUBU     B GRUBU
1     TUNCA BELEDİYESPOR     1     FİLİZÇAYSPOR
2     DEREPAZARISPOR     2     KOPUZLAR VAKFI VELİKÖYSPOR
3     KALKANDERESPOR     3     ARDEŞENGÜCÜ
4     MADENLİ BELEDİYESPOR     4     FINDIKLISPOR
5     TELEKOMSPOR     5     ÇAYKURSPOR
6     RİZE BELEDİYESPOR     6     KENDİRLİ BELEDİYESPOR
7     ÇAMLIHEMŞİN BELEDİYESPOR     7     ÇAYELİ HAYTEFSPOR
8     HAMZABEYSPOR     8     ÇAYELİ AŞIKLARSPOR
9     RİZE İL ÖZEL İDARESPOR     9     ALİPAŞASPOR

İLK HAFTA MAÇLARI

A GRUBU

Hamzabeyspor – Tunca Belediyespor

Derepazarıspor – Çamlıhemşin Belediyespor

Rize Belediyespor – Kalkanderespor

Madenli Belediyespor – Telekomspor

İl Özel İdarespor – (BAY)

B GRUBU

Çayeli Aşıklarspor – Filizçayspor

K.V. Veliköyspor – Çayeli Haytefspor

Kendirli Belediyespor – Ardeşengücü

Fındıklıspor – Çaykurspor

Alipaşaspor – (BAY)



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.