Rize Spor Organizasyonlarına Talip

Rize Spor Organizasyonlarına Talip

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Rize’nin Dünya’da yapılan çeşitli uluslararası spor organizasyonlarına talip olduğunu söyledi.

Daha önce Kütahya ve 6 yıla yakındır da, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne atanan Ömer Kalkan, Müdürlüğünün yapmış olduğu çok amaçlı çalışmalarla ilgili, gazeteci-yazar Bayram Ali Kavalcı’ya önemli açıklamalarda bulundu.

Rize’nin çiçeği burnunda yeni İl Müdürü Ömer Kalkan Rize’nin UEFA kriterlerine sahip spor sahasıyla Türkiye’nin sayılı şehirleri arasında yer aldığını söyleyerek; “Dünya genelinde belli yıl ve tarihlerde yapılmakta olan çeşitli uluslararası spor branşlarının dünya organizasyonlarına talibiz. Bu uluslararası organizasyonlar için, yeni birçok branşta uluslararası standartlara uygun daha fazla tesise ihtiyacımız vardır” dedi.

Yaptıkları bütün çalışmalarda temel gayenin gençlere yönelik olduğunu belirten Kalkan, ”Bütün sporcu ve gençlerimizin boş zamanlarını kendi ilgi ve istekleri doğrultusunda geçirmesine sebep olarak her türlü zararlı uğraş ve alışkanlıklardan uzak tutup, yatkın oldukları spor branşlarında profesyonel olmaları, ülkemize, Rize’mize içerde ve dışarıda önemli dereceler kazandırmalarını amaçlıyoruz” dedi.

Rize Belediyesi’nin öncülüğünde şehre 3 bin seyirci kapasiteli spor salonu ve bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu yapılması konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kalkan, “Rize’miz su sporları konusunda önemli avantajlara sahiptir. Bu avantajları göz önünde bulundurarak başta rafting, akarsu kanosu, durgun su kanosu, yelken ve deniz küreği gibi spor branşlarında Türkiye’de bir numara olmak istiyoruz. Su sporlarında dünya standartlarında bir tesise sahip olma proje çalışmalarımız devam etmektedir. Şehrimizde bu spor branşlarının kurumsallaşması için her geçen yıl artan spor kulübü sayımıza bağlı olarak, su üstü kıyı yanaşma ve kıyı tesislerinin öncelikle yapılarak hizmete sunulması bizler için önem arz etmektedir” dedi.

İl ve ilçelerde de yeni tesisler yapılması yönünde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kalkan, “Valiliğimizin öncülüğünde, İl Müdürlüğü olarak, il, ilçe, belde belediyelerimizle işbirliği içerisinde mülkiyet, imar ve etüt çalışmaları yaparak gerekli olan tesislerin yatırım programına aldırmak için yoğun çalışmalar yapıyoruz. Salon sporlarında şehrimiz, güreş, judo, karate ve hentbolda iyi bir yerdedir. İlimizi, voleybol, basketbol branşlarında da beklenilen seviyeye çıkarma çalınmaları yapacağız. Amatör futbolda çok iyi yerdeyiz. Amatörlerde ilçelerimize kadar yapılan tesisleşme çalışmaları hamleleri noktasında Rize’miz çok iyi konumdadır. Fakat Rize şehir merkezimizde gerçekleşen müsabakalar ve kulüp çokluğu göz önünde alındığında saha ve tesisi eksikliği dikkat çekmektedir. Başta Ekrem Orhon futbol sahamızın acilen iyileştirilmesi ve en az 2 yeni futbol sahamızın hizmete girmesi gerekmektedir” dedi.

Son olarak yapılan tüm çalışmalardaki amaçlarından bahseden Ömer Kalkan, “Çalışmalarımızda ki amacımız, sağlığı yerinde, sportmen genç bir nesil yetiştirmek ve fizyolojik olarak arzuladığı ve istediği sporu amatör ve sonrasında profesyonel olmak, milli olmak düşüncesindeki çocuklarımıza, gençlerimize, tesisi, araç, malzeme, imkan tanımak en önemli önceliğimizdir. Her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak, ruhen ve bedenen sağlıklı Türkiye ve dünya genelinde isim yapacak takım ruhuna sahip kolektif ve bireysel sporcular çıkartarak, şehrimiz bir spor, sağlık ve turizm şehri konumuna taşımaktır” şeklinde konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.