Rizespor- Galatasaray Maç İstatistikleri

Rizespor- Galatasaray Maç İstatistikleri

Rizespor, Spor Toto Süper Ligin son haftasında evinde Lig Şampiyonunu konuk edecek. 2 takım arasındaki maç istatistikleri ise şöyle:

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Rizespor, yarın Şampiyon Galatasaray ile karşılaşacak. Yeni Rize Şehir Stadı’ndaki karşılaşma, 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü, saat 13.00’te başlayacak. Karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak.

30. Randevu

Rizespor ile Galatasaray, oynayacakları maçla birlikte ligde 30. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlarda Rizespor, 4 kez galibiyet sevinci yaşarken, Galatasaray ise 22 kez sahadan mutlu ayrıldı. 29 karşılaşmada Rizespor, Galatasaray ağlarını 24 kez sarsarken, Galatasaray buna 70 golle karşılık verdi.

Rize'deki maçlar

Rizespor, Galatasaray’a karşı bulunan 4 galibiyetinin 3’ünü Rize’de oynadığı karşılaşmalarda kazandı . İki takım  ligde şimdiye dek Rize'de 14 kez karşılaşırken, bu maçlarda Rizespor 3 galibiyet elde ederken, Galatasaray ise, 10'unu kazandı, bir maç ise berabere bitti. Rize'de Rizespor’un kaydettiği 14 golüne Galatasaray 31 golle karşılık verdi. Geçen sezon Rize'de yapılan müsabaka 1-1 sonuçlandı.

En Farklı Galibiyetler

Son Şampiyon Galatasaray, Rizespor karşısında lig maçlarında en farklı skorlu galibiyeti 1987-1988 sezonunda İstanbul’da 5-0’lık sonuçla aldı. Rizespor ise Galatasaray karşısındaki toplam 4 galibiyetinden 3’ünü tek farklı skorlarla elde etti, sadece 1986-1987 sezonunda evinde 2-0 kazandı. Ayrıca, 2001-2002 sezonunda Rize’deki maçı Galatasaray 6-3 kazanırken, filelere giden toplam 9 gol iki takım arasında geride kalan 26 müsabaka içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti. Rizespor ayrıca, 2004 yılında İstanbul’da oynanan Türkiye Kupası 3. Kademe maçında Galatasaray’ı 5-0 yenme başarısını göstermiş ve bu karşılaşma Rizespor’un Galatasaray karşısında aldığı en farklı galibiyet olurken, 5-0’lık sonuç Galatasaray Futbol tarihinin de en farklı mağlubiyetleri arasında yerini aldı.

Maçın Hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu

Yeni Rize Şehir Stadyumu’nda saat 13.00’te başlayacak olan karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Abitoğlu’nun yardımcılıklarını Bülent Gökçü ve İsmail Şencan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Deniz Çoban olacak.

Galatasaray 6 Maçtır Gol Yemiyor

Galatasaray, ligin 27. haftasında oynanan Trabzonspor maçının ardından oynadığı 6 lig maçında kalesinde gol görmedi. Bu maçların tamamından galip ayrılan Galatasaray, bu maçlarda rakip filelere 8 gol gönderdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.