Rizespor'un 'Güiza'ları

Rizespor'un 'Güiza'ları

Geçmiş yıllarda büyük umutlarla transfer edilen Güiza'nın performansı Fenerbahçe camiasında hayal kırıklığı yaratırken, bu sezonda Ç.Rizespor yaptığı transferlerde ''Güiza kazası''na benzer durumlar yaşandı..

Geçen sezon ki kadrosundan fire vermeyen yeşil-mavili ekip, sezon başı Mehmet Özdilek’in raporları doğrultusunda dış transferde beş oyuncuyu renklerine katmıştı.

Özellikle Beşiktaş’tan transfer edilen Filip Holosko, önceki sezonlarda Beşiktaş forması altında izleyenleri hayran bırakırken, bu sezon Ç.Rizespor forması altında sefilleri oynamaya istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

Ç.Rizespor forması altında çıktığı maçlarda kariyerinin en büyük düşüşünü gösteren Slovak Milli oyuncu, son oynanan Gaziantepspor karşılaşmasında teknik direktör Hikmet Karaman tarafından sahaya ilk 11’de başlarken, bu futbolcunun ilk 45 dakika içinde tek olumlu harekatını görmeyen Karaman, futbolcusunu devre arasında duşa bıraktı.

Filip Holosko’nun özellikle deplasman maçlarında patlayıcı özelliğini bir türlü göstermemesi, iç sahada kapalı savunmaları açacak zorlayıcı hiçbir etkinlikte bulunmaması, oynadığı kanattan tek bir defa adam eksiltmeyerek ne içeri katetmesi, nede santrafora tek bir top indirmemesi bu futbolcu hakkında taraftarların artık” bardağın sonuna kadar taştığını” dile getiriyorlar.

Günde Net 9 bin TL kazanıyor!

Yıllık 1.1 Milyon Avro net ücretle oynayan Slovak oyuncunun günlüğü Rizespor’a Türk parasına göre 9 Bin tl ye bulurken, bir saatte ise 375 TL kazanıyor.

 

Ç.Rizespor’da bir başka transferde hayal kırıklığı yaran oyuncu ise Murat Duruer.

Sezon başı küme düşen Antalyaspor’dan transfer edilen orta saha oyuncusu hakkında üç bölgede oynayan, gelecekte A Milli takımın değişmez oyuncuları arasında yer alacak yorumları yapılıyordu.

Antalyaspor’a 3,5 Milyon TL ödenerek hatırı sayılı bir maddi destek veren Ç.Rizespor, efendiliği ile herkes tarafından sevilen Murat Duruer’den saha içinde istediği verimi bir türlü alamadı. Özellikle kendisini transfer eden eski hocası Mehmet Özdilek tarafından defalarca forma şansı bulmasına karşın, Murat Duruer’in yeşil-mavili forma altında beklenilen performansı bir türlü sergileyemedi.

 

Gelecek Vaat Eden Engin’i Eskişehir’in Elinden Kapmıştık

Yeşil-mavili ekipte bir başka dış transferlerden biride Engin Bakdemir. Genç oyuncu eski takımı Kayserispor ile yaşadığı sorunlardan dolayı boşta kalmıştı. Ertuğrul Sağlam’ın ısrarla Eskişehirspor’a transfer etmek istediği ve ön protokol yaptığı Engin’i teknik direktör Mehmet Özdilek, Rizespor’a çağırmış ve imza attırmıştı.

Kendisine verilen şansı olumlu kullanamayan ve “çıtır” fiziği altında süper ligde bir çok ikili mücadelelerde ezilen Engin Bakdemir, forma şansı bulduğu karşılaşmalarda kendisinden beklenilen çıkışı bir türlü yapamayarak gözden düştü. Yeni hocası Hikmet Karaman tarafından son oynanan Gaziantepspor maçında 18 kişilik kadroda yer bulamayan Engin , tekrar hocasının gözüne girmeye çalışacak.

 

Ç.Rizespor diğer iki transferi kaleci Aykut Erçetin süper ligde Serkan Kırıntılı’nın gölgesinde kalırken, bu futbolcu ile oynanan dört kupa maçında mağlubiyet yüzü görülmedi. Görev aldığı kupa maçlarında önünde oynayan takım arkadaşları ile interaktif diyalog içinde olduğu gözlenen deneyimli kaleci Aykut, idmanlarda takım arkadaşları ile tecrübelerini paylaştığı verdiği pozitif enerji ile arkadaşlarına yardımcı olduğu gözleniyor.

 

Atmaca’nın bir diğer transferi Giray Kaçar ise, oynadığı maçlarda diri bir görüntü verdi. Defansta partneri Vıera ile görev yapan deneyimli oyuncu bir çok maçta önlerinde oynayan defansif on liberoların kırılgan yapısından dolayı rakip takımın oyuncuları ile sıcak temasta kaldı. Takımda yaşanan sağ bek ve sol bek sıkıntısı, bu bölgede oynayan oyuncuların ters kademeye bile giremeyecek durumda olması Giray’ın yükünü oldukça ağırlaştırdı. Geçen sezon Antalyaspor ile küme düşme üzüntüsü yaşayan Giray Kaçar’ın bu sezon yeni takımı Ç.Rizespor ile aynı stresli haftaları yaşayacağı benziyor.

HABER: SELİM DENİZALP 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.