Rize'ye 4-1 Kere Maşallah!

Rize'ye 4-1 Kere Maşallah!

Çaykur Rizespor: 4 - Sebat Proje Trabzon Akçaabat: 1

Süper Ligde evinde galibiyeti bulunmayan Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası maçında zayıf rakibi Spor Toto 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Sebat Proje Trabzon Akçaabat'a Rize'de gol yağdırdı ve karşılaşmadan 4-1 galibiyetle ayrılarak adını gruplara yazdırdı. Evinde sezonun ilk galibiyetine imza atan Yeşil Mavililer, hafta sonu oynayacağı Kayseri Erciyesspor maçı öncesi moral depoladı.

Karşılaşma 1-0 Rizespor'un üstünlüğüyle devam ederken Sebat Proje Trabzon Akçaabat'ta 71. dakikada Volkan kırmızı kartla oyun dışı kalınca, deplasman ekibi son 19 dakikayı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Az sayıda Rizespor taraftarının takip ettiği maçta 29. dakikada Deniz Kadah'ın golüyle öne geçen evsahibi ekip ilk yarıda başka gol bulamayınca devre 1-0 sona erdi.

Son 5 dakikada gollerin yağmur gibi geldiği Rize'de, 74. dakikada Ali Adnan'ın muhteşem golüyle 2 farklı skoru yakalayan Rizespor, 85'te Ludovic Slyvestre'nin golüyle 3-0'ı yakaladı.

86. dakikada ise Sebat Proje Trabzon Akçaabat'ın maçtaki tek golüne Bilal Çebi imza atarken, karşılaşmanın skorunü belirleyen golü 87. dakikada Engin Bekdemir kaydetti.
RİZESPOR YEDEK AĞIRLIKLI BİR KADROYLA MAÇA ÇIKTI

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Pazar günü kendi sahasında Kayseri Erciyesspor’u ağırlayacak olan yeşil-mavililerde teknik direktör Mehmet Özdilek, kupa maçında sahaya yedek ağırlıklı bir kadro sürdü.

Rizespor’da as kadroda yer alan oyunculardan sadece Murat Duruer ve Eren Albayrak ilk 11’de sahaya çıktı. Rakip takım yedekte yedi oyuncuya yer verirken Özdilek kulübede dört oyuncunun olmasını tercih etti.

BAYRAM İLK KEZ A TAKIMLA RESMİ MÜSABAKADA

Rizespor’da bu sezon başında profesyonel olan Bayram Çelik, ilk kez resmi bir müsabakada takımı ile birlikte sahaya çıktı. Hocası Mehmet Özdilek tarafından 11'de şans verilen Bayram, ön liberoda görev yaptı.

Geçen sezon başı Hannover 96’dan Rizespor'a transfer edilen Deniz Kadah da bu sezon ilk 11’de çıktığı kupa maçında Tekirdağspor’a iki gol atarken yine ilk 11'de çıktığı Akçaabat maçında da golünü attı.

Karadeniz ekibinin Iraklı yıldızı Ali Adnan ise bu maçta bu sezonki ilk golünü kaydetti. Irak Milli Takımı'nda da golleriyle adından söz ettiren başarılı sol bek oyuncusu, 64. dakikada oyuna girip 74. dakikada fileleri havalandırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.