Sadece taraftar eksik: Göztepe 1-1 Karşıyaka

Sadece taraftar eksik: Göztepe 1-1 Karşıyaka

8 Şubat 2004'ten sonra ilk kez karşı karşıya gelen Göztepe ile Karşıyaka, sahadan 1-1'lik skorla ayrıldı. Futbol adına her şey vardı ama 1981'de 2. Lig'de taraftar rekoruna imza atan İzmir derbisi, dün akşam ise hayal kırıklığı yaşattı.

Göztepe ve Karşıyaka taraftarlarının 7 yıldır içlerinde biriktirdikleri kini kusan tezahüratlar altında oynandı İzmir derbisi. Renkli görüntülerde vardı elbette. Karşıyaka tribünündeki, “Her yerdeyiz” ve Göztepe açık tribünündeki, “Büyük takımlar kazandıkları kupaları, küçük takımlar yendikleri büyük takımları konuşurlar” yazılı pankartlar dikkat çekici olanlarıydı. Bank Asya 1. Ligi’nde oynadıkları ilk maçları kaybeden ekiplerden Göztepe’nin kadrosunda tek, KSK’de ise iki değişiklik vardı. Göztepe’de teknik direktör Özcan Kızıltan, Denizlispor karşısına çıktığı 11’den farklı olarak orta alanda Emre’nin yerine Korhan’a şans verirken Adanaspor karşısında mağlubiyeti yaşayan Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal ise cezalı solbek Ahmet’in yerine Erhan, sol açıkta Volkan’ın yerine Izrailov’a forma şansı vermişti. 20. dakikada Izrailov kaleyi yokladı. Akın topu iki hamlede kontrol etti. 30’da Hakan’ın da yardımıyla topu Erhan Kavak ve Erdi’nin arasından kapan Yasin topu sağ çaprazdan sağ ayağının dışıyla arka direk dibine kesti. İlhan bomboş durumda yükselip topu kafayla ağlara yolladı: 1-0.

Erdi skoru belirledi

İkinci yarı ilk devredeki isteğinden bir şey kaybetmeyen Göztepe; Yasin, İlhan ve Aydın üçlüsüyle akıl almaz goller kaçırıp taraftarına saç baş yoldurturken Karşıyaka’nın genç oyuncusu Erdi yakaladığı tek fırsatı gole çevirip Karşıyakalılar’ı mağlubiyetten kurtardı. 58’de Korhan sol kanattan ceza sahasına ortaladı. Aydın kafayı vurdu. Necati topu kornere çeldi. 64’te Erhan Şentürk’ün şutu Akın’dan döndü, Göztepe defansı dönen topu uzaklaştıramayınca ceza sahası içinde topu önünde bulan Erdi sert bir şutla skoru eşitledi: 1-1. 78’de gelişen Karşıyaka kontratağında Erhan Şentürk’ün sert şutu üstten auta çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.