Şener: Ligden düşme kalkmasın

Şener: Ligden düşme kalkmasın

Trabzonspor'un başkanı "Eğer UEFA ligden düşmeyi kaldırmaya 'Evet' derse o zaman kaldıralım" dedi.

Bordo-mavili takımın Lille maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaptığı son antrenmanı izleyen başkan Şener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"TAKIMIMIZLA GURU DUYUYORUZ"

Şener, Trabzonspor'un kuruluşundan bu yana ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynadığını hatırlatarak, ''Çok önemli bir şey, takımımızla gurur duyuyoruz. İnşallah alnımızın akıyla çıkarız. Stadımız biraz eski ama sağolsun devletin yardımıyla Şampiyonlar Ligi formatlarına uygun hale getirmeye çalıştık. İnşallah yeni stadımız yapıldığında daha ak yüzle yabancıların karşısına çıkarız'' dedi.
"DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM"

Şener, grupta önemli bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirterek, ''Yenersek bir üst tura yükselmemiz kolaylaşacak. Inter'i deplasmanda yendik. Buna bel bağlamamamız lazım. Bu ligde iç ve dış sahada herkes birbirini yenebilir. Tüm takımlar kuvvetli. Onun için dikkatli olmamız lazım'' diye konuştu.
"DEVLER LİGİ BİZİM İÇİN GERÇEK"

Bordo-mavili taraftarların bu sezon karşılaşmalara fazla ilgi gösterip göstermemesi konusunu çözemediğini dile getiren Şener, ''Taraftarlar bazen geliyor, bazen gelmiyor. Bazen biletleri iade ediyorlar, bazen 'pahalı' diyorlar. Şimdi Şampiyonlar Ligi çok takımın rüyasında görmek istediği bir şey, bizim için gerçek. İlk maçta deplasmanda galip geldik. Gönül isterdi ki Lille maçı öncesi 25 bin bilete, 50 bin bilete talep olsun. Ben mi fazla abartıyorum onu da bilmiyorum. Onu arzu ediyorum ama olmuyor'' ifadesini kullandı.
KULÜPLER NE KARAR ALMAK İSTİYOR?

Şener, bir gazetecinin ''Türk futbolu ne durumda, kulüpler ne karar almak istiyor?'' yönündeki sorusuna, ''6222 sayılı kanunun bizim tarafımızdan ben de dahil çok şiddetli kanun olduğu... Cezanın mutlaka olması gerekiyor ama biraz yumuşatılması gerektiği konusunda hukukçu değilim ama böyle bir fikir birliği var. Futbol Türkiye'de oldukça sarsıldı ama tahmin ediyorum başlayan maçlar, çarşamba günü peş peşe oynanan maçlar işi rayına doğru sokmaya başladı. Herkesin ilgi alanı olmaya geldi. Tabi bir depremdi kısa sürede atlatırız diye düşünüyoruz'' yanıtını verdi.
LİGDEN DÜŞME KALKSIN MI?

Şener, ''ligden düşme kalksın mı?'' yönündeki bir başka soru üzerine ise şunları söyledi:
''Hayır. Ben şunu diyorum; bu işleri benim anladığım kadarıyla çok ilgi alanımda olmamasına rağmen UEFA'ya sormadan yetkiniz olsa bile kolay kolay yapamıyorsunuz anladığım kadarıyla. Eğer UEFA buna 'evet' derse ki, o zaman kaldıralım. Yoksa oradan dönecek bir kararı, UEFA'dan ceza alacak bir kararı desteklememin doğru olmadığını, sadece kendimizi kandırmak olduğuna inanıyorum. 'Bu formatı şuna uyduralım' demek UEFA ile karşılıklı görüşerek daha sağlıklı olur.''
''BU ARALAR FENERBAHÇE'Yİ HOŞGÖRMEK LAZIM''

Şener, ''Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle bayanların maçlarına gelmesine karşın olumsuz tezahüratlarda bulunduğu'' yönündeki bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

''Bu aralar Fenerbahçe'yi hoşgörmek lazım diye düşünüyorum. Ne yapayım, ne diyeyim ben. Bazen insanların mağduriyetleri vardır. O mağduriyetler üzerinde çok durmak bana göre yanlıştır. Dolayısıyla bir moral olmuştur. Fenerbahçe bu ülkeye gerekli takımlardan birisidir. Önemli takımlarından birisidir. Kalkıp o kadar bayanının oraya toplanması takdire şayandır. Takdir ettim ben. Orada bağıranları doğru bulmadım ama çok da üstüne durmanın doğru olmadığına inanıyorum.''

Sadri Şener, Güneş'in ''uzatmaları oynuyorum'' açıklaması konusunda ise, ''Cümlenin gelişidir herhalde. Bir cümle kurmuştur'' dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.