Şenol Güneş: Lige iyi başlayamadık

Şenol Güneş: Lige iyi başlayamadık

Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, lige iyi başlayamadıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Manisaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan, sahasında ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 1-0 yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, iki maçta kaybettikleri 5 puanı telafi edeceklerini bildirdi.

Güneş, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, lige iyi bir başlangıç yapamadıkları belirterek, "Trabzonspor'un gerçek gücü bu değil. İki haftada aldığımız sonuçlar nedeniyle üzüntülüyüz, ancak en kısa sürede toparlanarak iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz' dedi.

Geçen sezona göre değişik bir kadroyla, yeni bir lig sistemi içinde mücadele etmeye çalıştıklarını vurgulayan Güneş, "Lige iyi başlayamadık. Bu sezon son derece iyi takımlar var ve zorlu müsabakalar oynanıyor. Kolay maç yok. Kaybettiğimiz 5 puan Trabzonspor'un beklediği bir durum değil. Üzüntülüyüz. Sezona başlarken daha iyi futbolla, daha iyi sonuçlar almayı bekliyorduk. Yurt içinde ve yurt dışında üst üste maçlar oynuyoruz. Bazı oyuncularımızı zaman zaman bu yoğunluk nedeniyle değiştirmek durumunda kalıyoruz. Öncelikle Spor Toto Süper Lig'de iki maçta kaybettiğimiz 5 puanı telafi edeceğiz" ifadelerini kullandı.
       
"FAIR-PLAY RUHUNUN ÖN PLANA ÇIKMASINI BEKLİYORUZ"
Ligin 3. haftasında deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacaklarını dile getiren Güneş, "Samsunspor son derece değerli gördüğümüz, kadrosunda önemli oyuncular barındıran iyi bir takım. İlk iki haftada olumlu futbol oynadıklarını düşünüyoruz. Futbolu seven bir taraftar kitlesine sahipler. Öncelikle iki dost kentin takımlarını karşı karşıya getirecek olan bu mücadelede fair-play ruhunun ön plana çıkmasını bekliyoruz. Güzel futbolun sergilendiği, hak edenin kazandığı bir müsabaka olmasını istiyoruz." diye konuştu.
       
"BAŞARISIZLIKLARI KENDİ ÜZERİME ALIRIM"
Özellikle lig müsabakalarından sonra medyada açıklamalarıyla futbolcularını hedef gösterdiği yönünde değerlendirmeler yapıldığına değinen Güneş, teknik adamlık yaşamı boyunca hiçbir zaman böyle bir tarzı benimsemediği kaydetti.

"Futbolcularım benim gözüm, kulağım, kalbim, her şeyim' ifadelerini kullanan Güneş, "Ben onlarla birlikte nefes alıyorum. Eğer bu uzuvlardan birinde bir sorun yaşanırsa bu onların kabahati değildir. Öyleyse oyuncularımı suçlamam söz konusu olamaz. Sadece maçlardan sonra bazı durum tespitleri yaptım. Ama bu değerlendirmelerin ardından olayın bir oyuncunun üzerinde kalmasını doğru bulmuyorum. Onları suçlayıp, hesap sormak yerine, birinin hatası üzerinden her birinin dersler çıkarmasını sağlamaya çalışıyorum. Kamuoyu da isimlere takılmamalı, olayların, yanlışların üzerinde değerlendirme yapmalı. Biz birlikte bir yarışın içerisindeyiz. Amacımız daha iyisini bulmak. Kamuoyunda onları hedef yapmayı hiç düşünmedim, düşünmem de. Ancak yanlışları söylemeden doğruyu da bulamayız. Saha içi başarısızlıklarında oyuncularıma yüklenmem. Kendi üzerime alırım. Bu takımın yetkilisi bensem saha içinde yaşanan başarısızlığın sorumluluğunu üzerime almalıyım. Çünkü yetki de bende sorumluluk da." ifadelerini kullandı.
       
"BEKLEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ"       
Trabzonspor'un ligde yaşanan sıkıntılı süreci yönetim, teknik heyet, futbolcu ve taraftar birlikteliğiyle aşabileceğini söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Bizim gücümüz camiamızın birlikte hareket etmesiyle katlanacaktır. Herkes iyi niyet ve sorumluluk çerçevesinde olaya katkı yapmaya çalışıyor. En kısa süre içerisinde ligde de beklediğimiz sonuçları almaya başlayacağız ve her iki alanda da kulübümüze yakışır bir mücadelenin içerisinde olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.