Spor Toto Süper Lig'de fikstür çekimi YAPILDI

Spor Toto Süper Lig'de fikstür çekimi YAPILDI

2011-2012 sezonu fikstürü belli oldu

Play Off sistemi ile birlikte bu sezon yeni bir görüntüye bürünecek olan Spor Toto Süper Lig'de fikstür çekimi yapılıyor.

Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan Lig TV'nin merkez stüdyolarında yapılan fikstür çekimine Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yönetim kurulu üyeleri ile Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkan ve yöneticileri katılıyor.

Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe ise fikstür çekimine hiçbir yöneticiyle katılmadı.

GÜMÜŞDAĞ: "BİZE HAK VERECEKLER"

Kura çekimi öncesi konuşan TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ şunları söyledi: "Yakından takip ettiğiniz üzere futbolun içinde bulunduğu olağanüstü süreçten dolayı ligi 9 Eylül'de başlatmayı uygun gördük. Şüphesiz herkesin farklı hayalleri vardı. Haziran sonunda göreve geldik ama 3 Temmuz sabahı bambaşka bir güne uyandık. 88 yıllık futbol tarihimizin en zor günleri geçiriyoruz. Bu zor süreçte elini taşın altına koyması gerekenlerin taşı kaldığırp üzerimize attığını görmekteyiz. Futbolun geriye gitmesine izin vermeyeceğiz. Dünkü karardan dolayı bizi eleştirenler ileride bize hak verecektir. Milli takımımızı ve diğer kulüplerimizi tehlikeye atamayız. Play Off önerimize yayıncı kuruluş ve diğer kulüpler ilgi duydu ve hayata geçirildi."

İLK KEZ PLAY-OFF

Ligde bu yıl ilk kez play-off sistemi uygulanacak. Sistemde 34 hafta sonunda ilk 4 sırayı alan takım arasında 6 haftalık play-off maçları oynanacak. Play-off'u ilk sırada bitiren ilk iki takım Şampiyonlar Ligi'ne, üçüncü takım da UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek. Son takım ise 5-8. sırada yer alan takımların arasında oynanacak maçları lider tamamlayan takımla Avrupa Ligi için karşılaşma yapacak.

Ligdeki derbiler şöyle:

 

 

8. hafta ilk derbi Beşiktaş-Fenerbahçe, 11. hafta Beşiktaş-Galatasaray, 14. hafta Galatasaray-Fenerbahçe.

İşte 1.hafta karşı karşıya gelecek takımlar

Antalyaspor-Gaziantepspor

Bursaspor-Kayserispor

Ankaragücü-Mersinidmanyurdu

Samsunspor-Gençlerbirliği

Manisaspor-Trabzonspor

İstabulbüyükşehirbelediyespor-Galatasaray

Fenerbahçe-Orduspor

Eskişehirspor-Beşiktaş

Karabükspor-Sivasspor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.