Stjepan Tomas Kimdir?

Stjepan Tomas Kimdir?

Çaykur Rizespor, teknik direktörlük görevine Hırvat çalıştırıcı Stjepan Tomas'ı getirdi.

Çaykur Rizespor'un 2020-2021 sezonu için Hırvat teknik adam Stjepan Tomas ile anlaştı. Tomas daha önce Okan Buruk döneminde Rizespor'da yardımcı antenörlük yapmıştı. Sezon başında Antalyaspor'da teknik direktörlük yapan Tomas, kırmızı-beyazlı kulüpte çıktığı 6 maçta 3 mağlubiyet, 3 beraberlik almış ve kulüple yollarını ayırmıştı.
Peki Stjepan Tomas Kimdir?

 

Stjepan Tomas, 6 Mart1976 yılında Bugojna'da dünyaya geldi. Futbola Hırvat takımlarının altyapılarında başlayan Tomas, 2000 yılında Hırvat ekibi Dinamo Zagreb'ten İtalyan Vicenza Como'ya transfer oldu. 2003 yılında Türkiye'ye gelerek Fenerbahçe ile anlaşan Tomas, 2004-2007 yılları arasında da Galatasaray formasını terlleti.
 
2007-2010 yıllarında Rubin Kazan forması giyen tecrübeli oyuncu, 2010'da kısa süreli Gaziantepspor ve Bucaspor maceraları sonrası futbolculuk kariyerini noktalamıştı. Hırvat stoper, Hırvatistan Milli Takımı ile de 49 maça çıkmıştı. 

Antrenörlük Kariyeri Okan Buruk İle Başladı
 
 
Tomas, antrenörlük kariyerine Okan Buruk'un yardımcısı olarak Gaziantepspor'da başladı. Buruk'un ekibinde kalan Hırvat futbol adamı Okan Buruk'la beraber sırasıyla Sivasspor, Göztepe, Akhisarspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir'de görev aldı. Ardından Antalyaspor'da teknik direktörlük yapan Tomas, burada 6 maçta aldığı 3 puanın ardından kulüple yollarını ayırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kim Kimdir?