Süper Lig'e Passolig darbesi

Süper Lig'e Passolig darbesi

Geçen yıl uygulanmaya başlanan Passolig ile beraber statlardaki düşük seyirci sayısı dikkat çekiyor.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci hafta heyecanı dün gece oynanan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı ile sona erdi.

Futbol anlamında kısır geçen haftada tam 7 beraberlik çıkarken tribünlerdeki boşluklar en büyük dikkat çeken nokta oldu.

Geçen yıl Nisan ayında uygulamaya konan Passolig taraftarlar tarafından büyük tepki çekmişti. Hatta dönem dönem protesto yürüyüşleri düzenlense de Federasyon bu uygulamadan vazgeçmedi. Yeni sezonda tribünlerdeki seyirci sayısı merak konusu olurken ilk iki haftadaki durum pek iç açıcı değil.
DERBİ DOLMADI

Haftanın maçı olan Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesinde 24 bin kapasiteli Avni Aker Stadyumu'nda 16 bin seyirci yerini aldı. Bu hafta açılan 42 bin kapasiteli yeni Konya Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi ise 18 bin kişi yerinde takip etti.

En dikkat çeken görüntü ise Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaydı. Beşiktaş haftanın kapaşında lider olabilmek için Çaykur Rizespor'un karşısına çıkarken tribünlerde sadece 5.900 biletli seyirci vardı ve bunların 4.600'ü kombine sahibi olan taraftarlardı.

Uzun bir süredir tartışılan ve uygulamasında büyük sıkıntılar olan Passolig'in böyle devam etmesi durumunda futbol ekonomisine daha büyük zarar vermesi bekleniyor.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.