'Trabzon bu ligden çekilmedi'

'Trabzon bu ligden çekilmedi'

"UEFA son kararı verene dek Trabzonspor’u bu kirli mücadelenin dışında tutun!" diyen Taraf yazarına göre Trabzon bu ligden çekilmelidir.

Taraf yazarı Sedat Tunalı bugünkü yazısında Trabzonsporun ligden çekilmesi gerektiğini savundu.

İşte yazarın teklifini dile getirdiği köşe yazısı:

Futbolda yeni sistem!

Türk futbolunu karanlığa ve şiddete mahkûm eden Federasyon’un çete-şike soruşturmasını biraz daha sulandırmak ve gündemden düşürmek için ortaya attığı bir orta zekâ ürünü oyun daha başladı. Hiç tartışmaya gerek yok... Kararı alan bu federasyon ise ya kişisel ya da kurumsal bir çıkarlar vardır! Bu sistemin en büyük kolaylığı, “bağlanacak takım ve maç” sayısının hatırı sayılır şekilde düşmesi ve dolayısıyla da işgücü tasarrufudur. Ne de olsa Federasyonumuz, yakalanmadıktan sonra şike ve teşviki serbest bıraktı!!!


Trabzon bu Kirlilig’ten ne zaman arınacak?

Trabzonspor’u idare edenlere bir kez daha sesleniyoruz.

UEFA son kararı verene dek Trabzonspor’u bu kirli mücadelenin dışında tutun! Yasa, tüzük, yönetmelik, onur, haysiyet ve adaleti öteleyip, maddi kayıpları önceleyen bir güruhun içinde yer alarak bu kentin varoluş gerekçelerini sıfırlayamazsınız? Yoksa siz de mi “ama ekonomi” diyenlerden olacaksınız?

Trabzonspor’u idare edenler, gasp edilen hakların takibini, her platformda ve “dilde” yapabilecek bir hukuk kurulu oluşturarak ulusal ve uluslararası tüm yolları devreye sokmalıdır. Ahlak kimi iklimlerde zaman zaman figüratif rollerle ötelenebilir, ama biliyoruz ki hayat denen gaile ayakta duruyorsa ahlak ve adalet hatırınadır. Ve bu hatırı bilen mahkemeler ve vicdanlar nerede ise Trabzonspor da oraya gitmelidir!


Çete ve şike savcısının yerinde olmak

Türk futbolunun masumiyetine kan doğrayanların bir kısmını uzun bir takip sonunda suçüstü yaparak adalete teslim eden Emniyet güçleri ve soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı hangi hisler içindedir bilmiyoruz, ama tahmin etme hakkımızı kullanabiliriz.

Polis iç ses: Ulan adamları iş üstünde yakaladık hâla masumuz diyorlar! Utanma diye bir şey vardı be!

Savcı iç ses: Sanırım toplumun temiz futbol talebini fazla abartmışız. Güçlüler kazandığı sürece her şey mubahmış meğer!

Latifeyi bir yana bırakıp Sayın Savcı’ya şu kadarını söyleyelim;


Sizi yıpratma çabalarının medya marifetiyle manşetlere taşınmasının hangi menfaat gayyalarından beslendiğinin farkında olan milyonlarca kişi var. Bu ülkenin namusluları da en az namussuzları kadar cesurdur ve darağacında da olsa son sözleri “adalet” olacaktır. Lütfen neşteri vurmaya devam edin.

Kulüpler Birliği mi menfaat ortaklığı mı?

Türk futbolunun en büyük kurumlarından biri olarak gözümüze gözümüze sokulan kurumlardan biri de Kulüpler Birliği denen ve yönetim felsefesi tamamen “cukka” üzerine kurgulanan bir yapı. Başkanlık yapan kişilerin fotolarını yan yana koysanız içiniz ürperir! Daha ortada fol yok yumurta yokken muhtemel bir “cukka kaybına” karşı hemen “birlik olarak” gerekli açıklamayı yapmış ve neyin tarafı olduklarını belgelemişlerdir. Benim açımdan anlaşılmaz olan şikenin en büyük mağduru Trabzonspor adına toplantıya katılan şahsın, “oy birliği ile alınan” karara karşı sessiz kalması, Trabzonspor’un da akıl tutulmasına yakalanmasıydı.

Dünkü toplantı sonrası Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in canlı yayında sorulara verdiği yanıtlar, adaletin tecellisine ve futbolumuzun temizlenmesine dair umudumuza dip yaptırmıştır. Şeref’iyle oynayıp Hakkı’yla kazananlar bile sisteme ve paraya teslim oluyorlarsa, yapılacak hiç bir şey kalmamış demektir. Sevgili Gülengül Altınsay’ın kulakları çınlasın..


Şenol Güneş’e ceza vermek!

PFDK, Şenol Güneş’e ceza verilmesine gerek olmadığına karar vermiş. Şekip Mosturoğlu’na sormak lazım, PFDK’da durum kaça kaçtı ve hazır ellerine düşmüşken bir ceza verme şanslarını neden kullanmadılar. Hayır, mızrağı çuvala sığdırma telaşına da gerek yok, nasıl olsa her türden katakulli Federasyon eliyle legalize edildi. Trabzon bu ligden ç-e-k-i-l-m-e-l-i-d-i-r.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.