‘Trabzonspor benim için kutsaldır’

‘Trabzonspor benim için kutsaldır’

Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Burak Yılmaz, "Trabzonspor benim için kutsaldır. Her zaman önünde eğileceğim camiadır" dedi.

Bordo-mavili takımın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Trabzonspor Dergisi'nin Aralık sayısına açıklamalarda bulundu.
"Trabzonsporlu Burak olarak anılmak istiyorum. Kolay olmayacak ama efsane olmak istiyorum" diyen golcü oyuncu, "Trabzonspor için büyük bir anlam ifade eden efsane oyuncuların izinde diye gösterilmek benim için bir gurur. O efsanenin en iyi temsilcilerinden Şenol Güneş'le birlikte çalışmak ayrı bir heyecan ve motivasyon kaynağı. Efsane olmak sadece sportif başarı değildir. Duruşla, hayat tarzıyla, verilen mesajlarla, ülke için yapılan hizmetle, takımın başarısı için çabalamak ve sonunda bir yere ulaşmakla
olur. Onlar elde ettikleri 6 şampiyonluğun yanında Türk futbolunun da yeniden dizayn olmasını sağladılar. Dünya devlerini daha o tarihlerde Türkiye'ye, Trabzon'a getirdiler. Milli Takım'a önemli katkılar sağladılar. Bunlar sıradan işler değil. Onların yolunda yürümek, şampiyonluklar yaşamak, Milli Takım'a katkı sağlamak, Avrupa'da goller atmak istiyorum. Efsane olmak kolay değil ama bunun için çaba göstereceğim" şeklinde konuştu.
"TRABZONSPOR BENİM İÇİN KUTSALDIR"
Trabzonspor'un kendisini için çok farklı olduğunu belirten golcü oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Herkesin eleştirdiği ve tabiri caizse gönderdiği Burak Yılmaz'ı almış ve bu noktalara getirmiş bir kulüp Trabzonspor. Bu nedenle ne başkanımızın, ne yönetim kurulumuzun, ne hocamın, ne camiamızın ne de taraftarlarımızın hakkını asla ödeyemem. Her zaman benim arkamda oldular. Ben de onları mahcup etmemek için elimden geleni yapıyorum. Niyetimden kimsenin şüphesi olmasın. Trabzonspor benim için kutsaldır. Her zaman önünde eğileceğim camiadır. Hayatım boyunca anlamını koruyacak. Sahada ve saha dışında
Trabzonsporlu Burak olarak üstüme düşeni yapacağım. İlk transfer olduğum gün 'Trabzonsporlu Burak olmak istiyorum' demiştim. O sözümü gerçekleştirdiğimi ve artık Trabzonsporlu Burak olduğumu düşünüyorum.
Milli takımda olsun, yurt dışında olsun benimle ilgili bir konu açıldığında Trabzonsporlu Burak diye lanse ediliyorum. Eğer bir gün Avrupa'ya gidersem, Trabzonsporlu Burak olarak gideceğim. Kısaca Burak'tan önce her zaman Trabzonspor olacak."
"LİDERLİK VASIFLARI OLAN BİR OYUNCUYUM"
Burak açıklamalarını, "Takım içerisinde çok kaliteli, deneyimli, hem yetenekli hem de genç oyuncularımız var. Kısaca vasıflı oyuncuların oluşturduğu bir takımımız var. Ben de bu takımın önemli bir yerinde olduğumu düşünüyorum. Geçen sezon elde ettiğimiz başarıların içinde olan bir oyuncuyum. Gol atan, takım arkadaşlarımı ateşleyebilecek, liderlik vasıfları olan bir oyuncuyum. Takım içinde arkadaşlarım bana saygı duyuyor ama ben de tamamına büyük saygı duyuyorum. Çok güzel bir ortamımız var. Takım içinde
hem sevgi hem saygı hem de arkadaşlık üst düzeyde. Hem mutluluğu hem üzüntüyü hem de başarıyı birlikte yaşayabiliyoruz. İnşallah böyle devam eder" şeklinde sürdürdü.
"BU KADAR GOL ATACAĞIMI BEKLEMİYORDUM"
Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz sezon başında bu kadar gol atacağını düşünmediğini de belirterek, "Açıkçası bu kadar gol atacağımı beklemiyordum. Ortada şöyle bir durum var; takımımız iyi gidiyor, taraftarlarımız beni çok seviyor. Bana inanan bir camiamız var ama benim gol atamadığım, formsuz olduğum dönemler de olacak. Kötü bir lig fikstürüyle mücadele ediyoruz. Üç günde bir maç oynuyoruz. Neredeyse uyuyoruz, uyanıyoruz ve maç oynuyoruz. Türk futbolunu Avrupa'yla kıyaslıyorlar ama orada da
böyle bir düzen yok. Bir haftada 3 maç oynadıkları dönemler oluyor ancak bu durumla sık sık karşılaşmıyorlar.
Sürekli yüksek tempoda oynamak kolay değil. Bu yoğun maç trafiğinde benim gol atamadığım, takımımın da beklenen sonuçlar alamadığı dönemlerde camiamızın desteğini arkamızda hissetmek istiyorum. Şuan özgüvenim iyi, kendime ve takım arkadaşlarıma güveniyorum. Ben onları tanıyorum, onlar da beni tanıyorlar. Gittikçe daha da iyi olmayı bekliyorum. Geçen sezon 19 gol attım, bu sezon bu sayının üstüne çıkmak istiyorum" dedi.
"ŞAMPİYONLAR LİGİNDE HATIRI SAYILIR PUANLAR ALDIK"
Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi'nin çok farklı bir arena olduğunu söyleyerek, "Futbolun tepe noktası. Bir futbolcunun oynamak isteyebileceği en iyi yer. Düşler sahnesi diyorlar ya, gerçekten öyle. Geride bıraktığımız maçlardan hatırı sayılır puanlar topladık. Bu da iyi sayılır. Şampiyonlar Ligi çok farklı bir dünya. Orada elde edeceğiniz başarı daha büyük etkiler doğuruyor. O yüzden Şampiyonlar Ligi'ne daha konsantre olunuyor olabilir ama ben hem kendime hem de arkadaşlarıma, 'Eğer ligde şampiyon
olamazsak bir daha o arenada olamayız' diye sürekli telkinde bulunuyorum. Bu nedenle Şampiyonlar Ligi kadar ligi de önemsemeliyiz" dedi.
Burak, "Forvetler için çift oynamak her zaman daha avantajlıdır. Ama hocam nasıl oynamamı isterse ona saygı duyarım ve elimden geleni yaparım. Takımımızda sistem iyi işliyor. Ben de sisteme uyum sağlıyorum" ifadelerini de kullandı.
"TRABZONSPOR'UN SON ŞANSIM OLDUĞUNU BEN DE HERKES GİBİ BİLİYORDUM"
"Ben her zaman açık ve gerçekçi konuşmak taraftarıyım" diyen golcü oyuncu şu ifadeleri kullandı:
"Trabzonspor'a gelirken herkes gibi ben de son şansım olduğunu biliyordum. Beşiktaş ve Fenerbahçe maceralarının ardından Trabzonspor'a transfer olmak Allah'ın bana bir lütfuydu. Artık bu şansı değerlendirmek zorundaydım. Aksi taktirde çok alt kademelerde futbol oynayacaktım. Ben çalışmayı bırakmadım Allah da Şenol hocayla karşılaştırdı ve sonuçta buralara geldim. Buraya gelirken de hiçbir zaman İstanbul'a geri dönme hayalim olmadı. Ben sadece bana verilen değerin karşılığını ödemeye d oluşturduğu bir
takımıçalışıyorum. Bunun dışında içimde hiçbir plan ve düşünce yok" şeklinde konuştu.
"KİMSE BENDEN HESAP ALMAK İSTEMİYOR"
Trabzon'da çok ilginç bir durum ile karşılaşmadığını belirten Burak, "Çok ilginç bir durumla karşılaşmadım. En ilginç tarafı dışarıda yemek yediğimde kimse benden hesap almak istemiyor. Ödemeyi yapmak için uğraşmam gerekiyor. Takımı ve oyuncuları çok sevdikleri için katkı yapmak istiyorlar. Ben de bu sevgiye layık olmak istiyorum. Trabzon'a çok alıştım. 2 senedir buradayım ve rahatım gayet yerinde. Seviliyorum, seviyorum, paramı kazanıyorum. Tamamen Trabzon'a ve Trabzonspor'a teslim olmuş durumdayım.
Twitter hesabım var. Oradan bazen açıklamalar yapıyorum. Bunun yanı sıra www.burakyilmaz.net.tr adresli internet sitem var. Buraya gelen mesajlara cevap vermeye çalışıyorum. İlginç mesajlarda oluyor. Özellikle rakip takım taraftarları işi abartıyorlar. "İnşallah ayağın kırılır" diye ve benzeri mesajlar atıyorlar. Eleştirilere saygılıyım ama bu tarz yazanlara değilim" dedi.
"BEŞİKTAŞ'A ATTIĞIM GOL ÇOK DEĞERLİYDİ"
Trabzonspor'da birçok gol attığını ancak bunların içinde en değerlisini Beşiktaş'a attığını belirten Burak Yılmaz, "Beğendiğim çok gol var ama en değerlisi geçen sezon Beşiktaş'a attığım goldü. Ayrıca Galatasaray ve Sivasspor'a son dakikalarda attığım golleri de söyleyebilirim. Allah'a şükür bugüne kadar takımımı yalnız bırakmadım. Allah'a şükrediyorum çünkü sakatlık yaşasam da oynayabildim. Kötünün kötüsü de var. Yaşadığım bir sorun sonrası küçük de olsa oynama ihtimalim varsa sahada yer alırım ama eğer oynamazsam taraftarlarımız bilsin ki Burak Yılmaz'ın durumu ciddi" şeklinde konuştu.
"TRANSFER TEKLİFLERİ ALIYORUM"
Transfer haberleriyle kesinlikle ilgilenmediğini belirten Burak, "Oyuncudan oyuncuya değişir. Bazı oyuncuların gururunu okşar bazısına kötü gelebilir ama ben kesinlikle ilgilenmiyorum. Net bir şey olduğu zaman menajerime ulaşıyorlar. Şu anda teklifler aldığım doğru ama ben sadece Trabzonspor'un başarısını düşünüyorum. Açık ve net" dedi.
Teknik Direktör Şenol Güneş'in, "Olmak isteyen futbolcu Burak'a baksın" sözünü de değerlendiren Burak, "Ben de olmak isteyen futbolcu Şenol Hocaya teslim olsun diyorum. O gerçekten bir futbolcudan ne alabileceğini çok iyi biliyor. Şenol Güneş'in Türk futbolu adına gerçekten önemli bir şans olduğunu söyleyebilirim. Futbol kariyerimde çok kötü olaylar yaşadım. Gönderilme, takasa verilme, kiralanma gibi. Buradan genç arkadaşlarıma, 'Hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz' demek istiyorum. İnanmadan ve
çalışmadan olmuyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.