Türkiye 1 Almanya 3 Maç Özeti Ve Golleri

Türkiye 1 Almanya 3 Maç Özeti Ve Golleri

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçında A Milli Takımımız, kendi sahasında Almanya'yı ağırladı.

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçında A Milli Takımımız, kendi sahasında Almanya'yı ağırladı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Millilerimiz 3-1 kaybederek Belçika'nın da kazanmasıyla sıralamada üçüncü sıraya düştü ve play-offlara gitme şansını son maça bıraktı.

Karşılaşmada Milli Takımımızın tek golü 79. dakikada Hakan Balta'dan gelirken Almanya'nın gollerini 35. dakikada Mario Gomez ve 66. dakikada Thomas Müller ve 86. dakikada penaltıdan Schweinsteiger kaydetti.

TÜRKİYE 1-3 ALMANYA GOLLER

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız grubunda oynadığı 9 maçın ardından 14 puanda kalarak Belçika'nın da kazanmasıyla üçüncü sıraya geriledi ve play-off şansını son maça bıraktı. Almanya ise 27 puana yükselerek A Grubu'nda kayıpsız liderliğini sürdürdü.
HAMİT UZUN SÜRE SONRA

A Milli Futbol Takımı'nın, 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Almanya ile yapacağı maçta sakatlıkları nedeniyle bir süredir milli takımda forma giyemeyen futbolcular 11 kişilik kadrodaki yerlerini aldılar.

Sakatlığı nedeniyle bir süredir A Milli Takım'dan uzak kalan Hamit Altıntop, Almanya ile yapılacak önemli maçta 11 kişilik kadroyla sahaya çıktı.

A millilerin Almanya karşısındaki 18 kişilik kadrosunda yedeklerde kaleci Sinan Bolat, Gökhan Zan, Emre Belözoğlu, Umut Bulut, Mehmet Topal, Kazım Kazım ve Gökhan Töre bulundu.
MESUT VE KLOSE KADRODA YOK

Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, sakatlıkları bulunan Türk asıllı oyuncu Mesut Özil ile Miroslav Klose, Türkiye karşısında 18 kişilik kadroda yer almadılar.

Löw, karşılaşma öncesinde bu maçta forma giyip giymeyecekleri belli olmayan iki futbolcuyu 18 kişilik kadronun dışında tuttu.

 
TRİBÜNDE 50 BİN TARAFTAR

A Milli Futbol Takımı'nın 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Almanya ile yaptığı önemli maça futbolseverler büyük ilgi gösterdi.

 

Biletleri tükenen maçta Türk Telekom Arena'nın tribünlerini 50 bin futbolsever doldururken, taraftarlar zorlu maçta milli takıma büyük bir destek verdiler.
AH HAMİT AH!

Karşılaşmaya istekli ancak rakibi kendi yarısahasında kabul ederek başlayan Millilerimiz, topa az hakim olan taraftı. Orta alanda Selçuk - Aurelio ve Sabri üçlüsü göbeği rakibe karşı savunmakta zorlandı.

Maçın ilk dakikalarında Selçuk ve Hamit işbirliği ile maçın ilk tehlikeli pozisyonunu yakalamamıza rağmen golü bulamadık. Selçuk'un şık pasında topla buluşan Hamit, rakibinin yanından topa ayağının dışıyla vurdu. Almanya kalecisi Neuer üzerine gelen topu son bir hamle ile kornere çeldi.
GOMEZ AFFETMEDİ

Karşılaşmada dakikalar 35'i gösterdiğinde adeta yıkıldık! Sol çaprazda topla buluşan Mario Gomez, Servet'i geçerek kale sahasına inmeden vurşunu yaptı. Top kaleci Volkan'ın bakışları arasında ağlarla buluştu. 0-1

Topu ayağında daha fazla tutan ve oyunu yönlendiren taraf olan Almanya, özellikle kanatlardan yapılan ortalarda gol aramasına karşın, kendisini öne geçiren golü bir hızlı atakla buldu. Gomez'in golüne kadar baskılı gözükmesine karşın net pozisyonlar yakalayamayan Almanya, bulduğu en önemli şansı ise iyi değerlendirerek öne geçti.

Maçın henüz ilk dakikalarında Hamit Altıntop ile kaleciyle karşı karşıya fırsatı değerlendiremeyen milliler, iyi pas yapan Almanya karşısında, kendi yarı alanında kalarak ani ataklarla tehlikeler yaratmaya çalışmasına karşın bu isteğinde başarılı olamadı. Gomez'in golünün ardından son bölümlerde rakip kaleye daha fazla gitmeye başlayan A Milli Takım, skoru eşitlemeyi ilk yarıda başaramadı.
SAVUNMADA BİR ANLIK HATA...

İkinci yarıya Selçuk - Gökhan Töre değişikliği ile başlayan Ay yıldızlı takımımız ilk dakikalarda oyunda dengeyi kurmasına rağmen bu etkinliğini sürdüremedi. Orta alanı ve savunma hattını iyi savunan Panzerler, Burak Yılmaz'a atılan uzun pasları hatasız savuşturdu.

Maçta dakikalar 66'yı gösterdiğinde ise bir anlık hatayı affetmeyen isim Bayern Münihli Thomas Müller oldu. Sol kanatta kaptırılan topu önüne alan Götze ceza sahasının dışına topu aktardı. Gerilerden gelen Müller'in şutunda top filelerle buluştu. 0-2
HAKAN BALTA UMUTLANDIRDI AMA...

Golün ardından hızlı hücumlarla gol arayan Millilerimiz süpriz bir golle farkı bire indirdi. Dakikalar 79'u gösterdiğinde Gökhan Gönül sağ kanattan ortaladı. Arda direğe iyi koşu yapan Hakan Balta kayarak topu filelere gönderdi ve hem tribünleri hem de Millilerimizi ayağa kaldırdı. 1-2

Golün ardından rakip kalede pozisyon yakalayan Ay yıldızlı takımımız 85. dakikada yenilen penaltı golü ile adeta umutlarını yitirdi.

 
Dakikalar önce asist yapan Gökhan Gönül, sol kanattan ceza sahasına giren Thomas Müller'i ceza sahası içinde yere düşürdü. Pozisyona yakın olan İngiliz hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Schweinsteiger topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca  Milli Takımımız mücadeleden 3-1 yenik ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.