Türkiye Hentbol Federasyon Başkanı Çay TV'de

Türkiye Hentbol Federasyon Başkanı Çay TV'de

Türkiye Hentbol Federasyon Başkanı Bilal Eyuboğlu, ÇAY TV’de yayınlanan “Gündem” adlı programa konuk oldu.

Hentbol ile ilgili yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Türkiye Hentbol Federasyon başkanı, Türk Hentbolunu hak ettiği yerlere taşımak istediklerini söyledi.

Avrupa’da bazı ülkelerde Hentbolun futbolun ardından en çok ilgili duyulan spor olduğunu belirterek, “Hentbol, Türkiye’de çok eski dönemlerden beri oynanıyor. Önceleri çimde oynanırken, daha sonrada salonda müsabakalar yapılmaya başladı ve Federasyonumuzun kurulmasıyla  hentbol ülkemizde yaygınlaştı. 1980li yıllarda Voleybolun önündeydik. Ancak daha sonraki dönemlerde yapılan bazı hatalar hentbolun gelişimini etkiledi. Şu an Almanya’da hentbol, futboldan sonra geliyor. Çok önemli seyirci kitlesine sahip. Danimarka gibi İskandinav ülkelerinde ise hentbol bir numaralı spor. Biz de göreve geldiğimiz günden bu yana Hentbolun hak ettiği yere gelmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Yıllardır Hentbolun içinde yer aldığını ve sporculuktan idareciliğe kadar her kademede görev yaptığını belirten Başkanımız, şu an Federasyon Başkanı olarak hentbola katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi. Federasyon olarak bölgesel çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Sayın Eyuboğlu, bazı bölgelerde yetişen sporcuların fizik olarak Hentbola uygun olduklarını, bu nedenle bu yerlerden hentbola katılımın artmasını hedeflediklerini ifade etti.

“ALTYAPILARA ÖNEM VERİYORUZ”

1,5 yıl önce göreve geldiklerini hatırlatan Başkanımız, Altyapının önemine dikkat çekti. Sayın Eyuboğlu, tüm spor branşlarında olduğu gibi Hentbolda da yetişecek oyuncuların Türk sporu için önemli olduğunu belirterek, “Alt yapılara önem veriyoruz. Ülkemizdeki altyapılar  ne kadar iyi olursa Türk Hentbolu da o kadar başarılı olur. Şu an bu konuda ciddi çalışmalarımız var. Örneğin Rize’de çok iddialı bir bayan takımı var. Elazığ ilinde Bayan hentboluyla ilgili çok güzel çalışmalar var. İzmir’den yıllardır çok önemli sporcular yetişti. Yine çok iyi sporcular yetiştirmeliyiz. Dünyada hentbol gençleşti. Biz de altyapıdan çıkacak iyi sporcularla başarılı bir sistem olması için çalışıyoruz. Ayrıca Milli Takımlarda görev yapan hocalarımız şu an bunu fahri olarak yapıyor. Hepsi de elinden gelen çalışmayı yapıyor. teknik kadroyu Profesyonel bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Yani görev alan hocalarımıza maaş sistemi getirmek düşüncesindeyiz. Eğer bu sistemi getirirsek, Milli Takımlarımızın çok daha başarılı olacağına inaıyoruz” dedi.

Göreve geldiklerinden beri birçok ilki gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkanımız, bu sezon maçların TV yayınlanmasının çok önemli olduğunu ifade etti. Başkanımız, “Erkekler ve Bayanlar Süper Lig maçları NTVSpor’dan, Erkekler 1. Lig A Klasmanı maçları ise Çay Tv’den her hafta canlı olarak yayınlanıyor. Özellikle 1. Lig maçlarının yayınlanması bir ilktir Hentbol için. Çünkü insanlar geçen hafta yayınlanan maçla Bingöl’de bir hentbol takımının olduğunu öğrendiler. Ayrıca bu TV yayınlarının kulüplere maddi açıdan sponsorluklar olarak geri dönüşü de sağlanırsa, kalite artar. Maçların yayınlanması herkesi mutlu etti. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımız Ligin İsim hakkı sponsorluğu için çalışıyorlar. Bu dönemde artık sponsorluk çok önemli bir konu. Bizde elimizden geleni yapıyoruz”  diye konuştu.

“MİLLİ TAKIMLARIMIZA GÜVENİYORUM”

Milli Takımlarımızla ilgili soruları da yanıtlayan Başkanımız Sayın Bilal Eyuboğlu, 2013 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemelerinde 2 Kasımda Ukrayna ile karşılaşacak olan Milli Takımımıza güvendiğini söyledi. Mersinde oynanacak karşılaşmadan alınacak galibiyetin önemine değinen Başkanımız, bu galibiyetin 4 gün sonra Ukrayna ile deplasmanda oynanacak 2. maça ve gruptaki diğer takım Portekiz ile oynanacak maçlara olumlu yansıyacağını ifade etti.

Başkanımız, A Bayan Milli Takımımızın ise Makedonya’ya karşı iyi bir galibiyet aldığını anlatırken, rakipleriyle deplasmanda oynanacak maçtan iyi bir sonuç alındığı takdirde Hollanda düzenlenecek 2012 Avrupa Şampiyonası’na gidebileceklerini kaydetti.

5-15 Temmuz 2012 tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı 20 Yaş Erkekler Avrupa Şampiyonası’na da iyi hazırlandıklarını söyleyen Sayın Eyuboğlu, Genç Milli Takımımızdan ümitli olduğunu ve iyi sonuçlar alacaklarına inandığını belirtti.

“ANTALYA’DA ÇOK İYİ BİR ATMOSFER VARDI”

A Bayan Milli Takımımızın 2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Makedonya ile oynadığı maçta Antalya’da inanılmaz bir atmosfer olduğunu anlatan Başkanımız, şunları söyledi:

“Antalya, Türk Hentbolu için önemli bir yer. Geçtiğimiz hafta Milli Takımımız burada bir maç oynadı. Salon tıklım tıklım doluydu. Ellerinde Türk Bayraklı seyirciler takımımızı maçın sonuna kadar destekledi. 2000 kişi salondaydı ve birçok kişide dışarıda kaldı. Bunun için başta Muratpaşa Belediye Başkanı Sayın Süleyman Evcilmen olmak üzere, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Levent Küçükçolak ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çok iyi bir çalışma yaptılar. Ayrıca Muratpaşa Belediyesi bayan Hentbol takımı geçtiğimiz sezon Avrupa Challenge Kupası’nda Türk Hentbolunda bir ilki gerçekleştirerek final oynadı. Kupayı alamadılar ama ben inanıyorum bu sezon o kupa Türkiye’ye gelecek. Çünkü başta sporu çok seven Belediye Başkanı Sayın Süleyman Evcilmen’in büyük desteği var. Ayrıca kulüp Başkanı Sayın İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Levent Küçükçolak ve Antrenör Birol Ünal çok uyumlu çalışıyorlar. Bu da başarı için en önemli unsurlar. Ümit ediyorumki kurdukları bu kaliteli kadro önemli başarılara imza atacak.”

“GALATASARAY’IN HENTBOLDA OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Galatasaray’ın hentbol şubesi kurmasının hatırlatılması üzerine Başkanımız, şunları söyledi:

“Bu yine bizim dönemimizde gerçekleşen önemli bir gelişme.  Uzun süredir Galatasaray Kulübüyle görüşüyorduk. Yönetim Kurulumuzun titiz çalışmaları sonuç verdi ve Galatasaray gibi Türk Sporunun köklü bir kulübünü Hentbola kattık. Fenerbahçe ile de görüşmelerimiz var. Onları da hentbolda görmek istiyoruz. Bu sayede ezeli rekabet artık hentbolda da yaşanacak.  Beşiktaş ve Trabzonspor’un yanı sıra Galatasaray ile Türk Hentbolu yeni bir heyecan yaşayacak. Şu an Galatasaray’ın hentbola katılması herkesi çok mutlu etti.”

Başkanımız son olarak hentbolseverlere seslenerek, tribünlerin dolmasını istediklerini ve seyircilerin artık salonlara gelerek maçları takip etmesinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.