'Üç Puan Bizi Bekliyor'

'Üç Puan Bizi Bekliyor'

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, hafta sonu evlerinde oynayacakları Kasımpaşa maçında kendilerini iyi bir mücadele ve üç puan beklediğini söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, son iki haftada aldıkları mağlubiyetleri değerlendirerek, “Ligin iyi ekiplerinden Fenerbahçe ve Başakşehir karşısında mağlup olduk. Fenerbahçe maçı ilk 7 dakikada bitti. Maçı kaybettikten sonra çeşitli mazeretler öne sürmek ne kadar doğru bilmiyorum. Bizden uzak ülkelerdeki milli takımlarına katılan futbolcularımız dezavantaj oluşturdu. Sakat dönmeleri dezavantaj oluşturdu. Mağlubiyetleri iyi analiz ettik. Hatalarımızı inceledik. Başakşehir maçına baktığımızda; gole kadar iyi bir oyun var. Yüzde yüz kaçan bir gol pozisyonu var. Başakşehir'i incelediğimizde ligin en az gol yiyen ve rakibin hatasından faydalanarak gol bulan bir oyun anlayışı var. Golden sonra iyi oynayamadık. Rakibin tam da istediği oyun anlayışına büründük. İkinci yarıya iki oyuncu değiştirip başladık golü de bulduk" dedi.

"OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM"

Futbolcuların performansları ile ilgili sorulara da cevap veren Karaman, mevcut kadro ile ligi tamamlamak zorunda olduklarını belirterek, "Sezon başı başlamış olsaydık, bu bölümde farklı konuşma yapardım. Ben daha sonradan geldim, oyuncu arkadaşlarımız ligin başından buraya geldiler. 6 haftada gerçekten iyi işler yaptılar. Kapasitenin üzerine çıktığımız maçlar oldu. Bazen de takım olarak kötü olduğumuz maçlar oldu. Bireysel hatalar olabiliyor. Bunu iki hafta yaşadık. Buradan farkı sonuçlar çıkartıp Kasımpaşa’nın karşısına çıkacağız. Bu puan sıralamasını değiştirecek bir maç olacak. Ben oyuncularıma güveniyorum. İki hafta hata yapıp puanlar kaybettiysek bunu bu maçta pozitife çevirecek gücümüz var. Kendi sahamızda oynamanın avantajını kullanarak cumartesi günü inşallah iyi bir mücadele ve karşılığında üç puan bizi bekliyor" diye konuştu.

"LİGDE KALMAYA OYNUYORUZ"

Karaman, ligde kalmaya oynadıklarını ifade ederek, "Bu bir gerçek. Fenerbahçe maçını alsaydık belki farklı hedeflerimiz olabilirdi. Ligi mevcut oyuncularımız ile tamamlayacağız. Ben onlara güveniyorum. Alınan kötü sonuçları veya iyi sonuçları bir oyuncuya mal etmek doğru değil. Futbol bir takım oyunu. Medya bu hatayı çok yapıyor. Bu konuda medyadan duyarlı olmalarını istiyorum. Kasımpaşa bizim gibi çok gol yiyor. Ama hücuma girdiğinde de gol atacak elemanları var. Gol atacak elemanlarının gol yüzdeleri bize göre daha fazla. Tanıdığımız bir Kasımpaşa ile karşılaşacağız. Her şeyden önce biz sorumluluğumuzun bilincinde olmalıyız. Ruh ve iyi niyet önemli. Biz burada maç kaybettik, taraftar bizi yine destekledi. Biz bunları görmek istiyoruz. Sonucu ise Rabbimiz verir" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.