UEFA, Trabzonspor'u Avrupa'dan 1 yıl men etti

UEFA, Trabzonspor'u Avrupa'dan 1 yıl men etti

UEFA, finansal yükümlülüklerine uymadığı gerekçesiyle Trabzonspor'un Avrupa'dan bir yıl men edilmesine karar verdi.

 UEFA, finansal fair play yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle, Trabzonspor'u Avrupa kupalarından men etti. Bordo mavili kulübün, geçtiğimiz yılın temmuzunda istenen koşulları karşılayamadığı için, Avrupa kupalarına katılamayacağı duyuruldu.

 
Önümüzdeki iki sezondan birinde Avrupa kupalarına katılım hakkı kazanırsa bundan faydalanamayacağı duyuruldu.
 
UEFA'nın açıklamasında daha önce, yaptırımın yürürlüğe girmemesi için şart koşulduğu hatırlatıldı. 2019 finansal yılına ait verilerin sonuçlarını da kapsayan koşulların olumlu sonuçlanması durumunda yaptırımların uygulamaya geçmeyeceğini karar verilmiş olduğu ancak şimdi, Trabzonspor'un bu finansal yıl için belirlenen hedeflere ulaşamadığının tespit edildiği duyuruldu. Bu veriler ışığında kulübün 1 yıl Avrupa kupalarından men edildiği vurgulandı. Trabzonspor bu sezon şampiyon olması durumunda Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak.

TRABZONSPOR İTİRAZ EDECEK 

Trabzonspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), teknik direktör Şenol Güneş ile golcü oyuncu Burak Yılmaz'a verdiği cezalarla ilgili Tahkim Kurulu'na gideceğini bildirdi.
 
Kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, ''Kulübümüz, Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ve oyuncumuz Burak Yılmaz'a PFDK tarafından verilen cezalarla ilgili olarak Tahkim Kurulu'na gidecek. Buna göre, haksız bulduğumuz her iki cezayla ilgili başvuru da yasal süreci içerisinde gerçekleştirilecek'' ifadesine yer verildi.
 
PFDK, Spor Toto Süper Final'de üçüncünün belirlendiği Beşiktaş-Trabzonspor maçına ilişkin kararında, bordo-mavili ekibin teknik direktörü Şenol Güneş'e, müsabakanın hakemine yönelik hareketi nedeniyle ''3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı'' getirmiş, Beşiktaşlı Alman orta saha oyuncusu Fabian Ernst'e yaptığı hareket nedeniyle devrenin bitiminde kırmızı kart gören Burak Yılmaz'ı da 3 resmi müsabakadan men etmişti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.