Yardımcı: Cumhurbaşkanımızın Rizespor'a Büyük Desteği Var

Yardımcı: Cumhurbaşkanımızın Rizespor'a Büyük Desteği Var

Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, kulüpte geçmiş yıllarda yöneticilik yapmış ve top oynamış futbolcularla bir araya geldi.

 Rize’nin Derepazarı ilçesindeki Yalı Restorantta kulüpte geçmiş yıllarda yöneticilik yapmış eski yönetim kurulu üyeleri ve top oynamış futbolcularla bir araya gelen Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, son günlerde ani bir gelişmeyle Çaykur Rizespor’a başkan olarak göreve geldiğini kaydederek, toplantının genel amacının destekten ziyade Rizespor’u konuşmak, Rizespor’u güncellemek olduğunu söyledi.

 
Dün, Rize’nin doğu ilçe belediye başkanlarına ziyaretlerde bulunduğunu ve çok sıcak karşılandığını ifade eden hasan Kemal Yardımcı, bu ilgini bu teveccühün kendisini fazlasıyla mutlu ettiğini söyledi. İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den desteklerin olduğunu sözlerine ekleyen Yardımcı, Hasan Kartal’ın yönetimde yer alacağını belirtti.
 
 
Yardımcı, konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: Buradaki davamız Rize’nin dinamiklerini devreye sokmak, bu dinamikleri harekete geçirmeye çalışacağız. Biz lazım olanı elimizden geldiği ölçüde en iyisini sıkı çalışarak bulacağız. Rize’ye, Rizeliye yakışan neyse onu yapacağız. Rizespor bu sene çıkar mı? Sadece bize değil bunu bütün medyaya sor, Türkiye çapında sor herkesin cevabı aynı: Rizespor çıkar. Rizespor çıkarsa inşallah çıktığı zamanda kimler düşer diye sor Rizespor derler. Bizim bunu kırmamız lazım. 75 yılında ben bu işe başladım. Yaşım eski kafam yenidir. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Her geçen gün benim motivasyonum artıyor. Bugünkü yemek gibi en az 5 -6 program daha yapacağız ve bugün aramızda bulunamayan arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Rizespor’da harcadığımız para Süper Lig parası, gelirimiz 1. Lig parası. Dolayısıyla biz çıkmak zorundayız. Süper Lig ile 1. Lig arasındaki parayı dengelememiz gerekiyor. Bu yıl bu parayı buluruz. Ama seneye nasıl bulacağız. Biz Rizespor’da kurtarıcı değiliz, eski yönetimin devamıyız. Giden arkadaşlarımız Rizespor’u borçtan harçtan kurtardılar, itibarımız kazandırdılar, fair play de çok güzel işler yaptılar. Tek eksiklikleri vardı sportif başarı. Sportif başarı da sırf sahada çocukların koşmalarıyla olmuyor. Kamuoyuyla desteklemeniz takviye etmeniz gerekiyor. Biz çıkabilmek için, çıkınca da kalmak için altyapıya önem vereceğiz. Futbol okulundan tut, altyapısından miniğine kadar gönlümde bir Altınordu modeli var. Giderken de arkamdan altyapıda bu adam tarihi işler yaptı. Allah razı olsun şeklinde anılmak istiyorum. Altyapının önemi lafta kalmayacak. Reisi Cumhurumuzun, Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük samimi bir desteği var. Bu destek kalben herşeyiyledir. Rizespor’a kaynak yaratma konusunda çalışmalar yapacağız. Kulübe bugüne kadar destek veren kaynak yaratan başta Mehmet Cengiz olmak üzere tüm destek verenlerle sponsorlarımız var. Bunlara da devamlı gidilip para istenmez. Biz bi yerden üretip bi yerden  kaynak yaratacağız. Bu sene 40 Milyon para lazım. Bunu biz bu sene buluruz ama seneye nasıl bulacağız. O yüzden Süper Lige çıkmamız gerekiyor. Konuştuklarımızın yüzde 51’ini yaparsak çok başarılı olacağız. Yetki belgemiz dün çıktı. Kongremiz 17 Eylül’de yapılacak. Rizespor eski günlerine dönecek. Rizespor’da patron Rize’de olacak. Yönetim ağırlığımızı da kendiliğinden Rize’ye doğru taşıyacağız. Ancak tabiki, İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den, Mersin’den, Adana’dan hiç aklınıza gelmeyecek isimleri bulacağız, kiminin parasını, kiminin duasını alacağız. Futbolcu kadromuz da yabana atılır bir kadro değil. Metin başkana sormuştum. Takıma takviyeye gerek yok demişti. Hocamıza sordum. O ise takviyenin şart olduğunu 10 numaranın olmazsa olmaz olduğunu söyledi, ısrarla transfer istiyor.”
 
 
Yardımcı, henüz yetki belgesini almadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ertesi gün kulübe  ziyarette bulunmasının kendilerini şereflendirdiğini ve motive ettiğini belirterek, başlangıçta bu kadar motive olacağını düşünmediğini ve niyetlerinin iyi odluğunu sonunun da iyi olacağını söyledi.
 
Programın sonunda TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, Kulüp başkanı Hasan Kemal Yardımcı’ya Çaykur Rizespor logosunun işlendiği yüzüğü hediye ederken, program çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.