Yarı parasını çıkardı !

Yarı parasını çıkardı !

Eskişehir deplasmanında da Trabzonspor'un gol yükünü tek başına üstlenen milli yıldız Burak, takımına puan kazandırmaya devam ederken, kulüp kasasını da dolduruyor.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, geçtiğimiz sezon başında katıldığı bir programda, "Ben maçları biraz farklı gözle izliyorum. Mesela gol attığımızda herkes seviniyor, benim aklıma ilk olarak maç başı galibiyete verilen 750 bin TL geliyor" açıklamasında bulunmuştu.

Yeni sezonda Sadri Şener'i sevindiren tek oyuncu ise Burak Yılmaz oldu. Attığı kritik gollerle takımına hayat veren milli futbolcu, Spor Toto Süper Lig'in ilk 5 haftasında görev aldığı 4 karşılaşmada rakip filelere 7 gol göndermeyi başardı.

Karadeniz ekibinin kazandığı 8 puanın tamamında imzası olan Burak, aynı zamanda kulüp kasasına 2 milyon 250 bin TL girmesini sağladı. Zira Futbol Federasyonu, Süper Lig takımlarına 'naklen yayın havuzu'ndan her galibiyet için 750 bin lira, beraberlik için de 375 bin lira prim dağıtıyor.

Bordo-mavili yönetimin, geçen yıl sergilediği müthiş performans nedeniyle 650 bin euroluk yıllık ücretine yüzde 77 oranında zam yaptığı (1.8 milyon euroya-4.5 milyon TL) golcü oyuncu, böylece ilk 5 haftalık süreçte alacağı garanti ücretin yarısını çıkartmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.