SD YAYINLAR ARTIK TURKSAT'TA OLMAYACAK

SD YAYINLAR ARTIK TURKSAT'TA OLMAYACAK

Ülkemiz, TV ve uydu yayınlarında yeni bir döneme girmeye hazır. Önümüzdeki dönemlerde SD yayın ve uydu üzerinden SD çözünürlükte yayınlar sonlanacak. Ülkemizde bulunan ve sayısı 8 milyona ulaşan SD uydu alıcılar ve bunlara bağlı televizyonlar için artık sona gelindi.

        Ülkemiz, TV ve uydu yayınlarında yeni bir döneme girmeye hazır. Önümüzdeki dönemlerde SD yayın ve uydu üzerinden SD çözünürlükte yayınlar sonlanacak. Ülkemizde bulunan ve sayısı 8 milyona ulaşan SD uydu alıcılar ve bunlara bağlı televizyonlar için artık sona gelindi. Kısacası, eski televizyonları yenileme vakti geldi diyebiliriz !

 
        Dünya genelinde, milyarlarca insanı televizyonlarının başına kitleyecek bir organizasyon yaklaşıyor. 2018 Dünya Kupası ! Peki, siz ve televizyonlarınız bu muhteşem turnuvaya hazır mı?  Hazır değilseniz, vaktiniz kısa. Çünkü, Türksat’ın yeni nesil uydu ve yayın teknolojisi ile birlikte, SD yayınların ve SD yayın sunabilen uydu alıcıların devri tamamen kapanacak.
 
Türksat’ın başlattığı MPEG-4 HD formatında yüksek çözünürlüklü yayın teknolojisiyle birlikte yakın zamanda HD yayınlar başladı. HD yayınların artmasıyla birlikte, yakın zamanda tüm SD televizyon kanalları da bu yapıya ayak uydurması gerekecek. Bu geçiş aşamasına denk gelen 2018 Dünya Kupası’nı kaçırmamak adına, eski televizyonlarınızı yenilemeniz de gerekecek.


mediatrend

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum