Bir kaç günde 50 yaş yaşlandı

Bir kaç günde 50 yaş yaşlandı

Doktoları şaşırtan olayda 23 yaşındaki genç kadın, bir kaç gün gibi kısa bir sürede 50 yıl yaşlandı.

Genç kadının bu iki fotoğrafı arasındaki süre sadece üç yıl. Şu anda 26 yaşında olan Vietnamlı Nguyen Thi Phuong, üç yıl önce cildinin sarkmasıyla bir anda yaşlı bir kadın gibi görünmeye başladı.
KOCASI HALA AŞIK

Çok yoksul olduğu için doktora gidemediğini söyleyen genç kadının kocası da karısının bir anda yüzünü yitirdiğini, ancak ona olan aşkının sönmediğini söylüyor.
CİLDİM SARKMAYA BAŞLADI

Kadının durumunun ortaya çıkması ile doktorlar ücretsiz olarak kendisini muayene edebileceklerini açıklayıp, ona umut verdiler.

2006'da evlenirken çekilen fotoğraflarını gazetecilere gösteren Nguyen, "Beş yıl önce kesinlikle böyle çirken değil, aksine çok güzeldim" diyor.

Durumunun deniz ürünlerine olan alerjisinden kaynaklandığını düşünen Nguyen, 2008'de vücudunun çok kötü bir reaksiyon gösterdiğini, tüm vücudunun kaşındığını ancak kocasının parası olmadığı için hastaneye gitmek yerine yerel bir eczaneden kimi ilaçlar aldığını söylüyor ve ekliyor: "İlaçları kullandıktan bir ay sonra kaşıntım azaldı, ancak cildimde oyuklar kaldı. Ben de geleneksel tedavi yöntemlerine yöneldim, tüm oyuklar ve kaşıntı gitti ama cildim sarkmaya başladı."
DOKTORLAR İLACA BAĞLADI

Bunun üzerine başka bir ilaç kullansa da, genç kadının cildi eski haline dönemedi. Doktorlar bu durumun, genç kadının kullandığı geleneksel ilaçların uzun süreli kullanımından doğan bir yan etki olabileceğini düşünüyorlar.
Şimdi genç kadın doktorların kendisine söz verdiği gibi cildinin yüzde 70 kadarının düzeleceği günü bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.