“Direnişten Dirilişe 15 Temmuz” konulu resim ve şiir yarışması sonuçlandı

“Direnişten Dirilişe 15 Temmuz” konulu resim ve şiir yarışması sonuçlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Direnişten Dirilişe 15 Temmuz” konulu resim ve şiir yarışması sonuçlandı.

 15 Temmuz Destanı’nı konu alan ulusal resim yarışmasında birinciliği ‘Destan Yazanlar’ konulu resmi ile Trabzon’dan Murat Küçükibrahimoğlu, şiir yarışmasında ise birinciliği ’Memleket İlelebet’ adlı şiiri ile İstanbul’dan Mehmet Erbil Cora kazandı.

Darbelere karşı demokrasi bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen resim yarışmasına 72, şiir yarışmasına ise 125 kişi katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda resim yarışmasında ‘Destan Yazanlar’ konulu resmi ile Trabzon’dan Murat Küçükibrahimoğlu birinci, yine Trabzon’dan Gökhan Baytar ikinci, Şükran Ergincan üçüncü oldu. Yarışmada Trabzon’dan Burcu Öncel, Ümit Türk ve İzmir’den Naile Ayar’ın eserleri mansiyon ödülüne layık görüldü.

Şiir yarışmasında ise ’Memleket İlelebet’ adlı şiiri ile İstanbul’dan Mehmet Erbil Cora birinci, Trabzon’dan Ayhan Bayraktar ikinci ve yine Trabzon’dan Nihat Malkoç üçüncü oldu. Trabzon’dan Hatice Çağlar, Ebru Sevim ve Sakarya’dan Hatice Meraklı’nın şiirleri mansiyon kazandı.

Her iki yarışmada birincilere 4 bin TL, ikincilere 3 bin TL ve üçüncülere 2 bin TL, mansiyon almaya hak kazanan üçer ayrı esere ise biner TL ödül verilecek. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, 14 Temmuz Cuma günü Atatürk Alanı 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda (Meydan Parkı) saat 13.00’da yapılacak törende verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.