Erdoğan, Mısır'da coşkuyla karşılandı

Erdoğan, Mısır'da coşkuyla karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arap Baharı turu çerçevesinde Mısır'a gitti.

Binlerce kişi karafından büyük bir coşku ile karşılanan Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen Mısırlılar'ı Arapça olarak selamladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''ANA'' ile ''Arap baharı''nın yaşandığı ülkelere yaptığı ziyaretin ilk ayağı olan Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi.

Başbakan Erdoğan, Kahire Havaalanı'nda Mısır Başbakanı Essam Sharaf tarafından karşılandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı da karşılamada yer aldı.

Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal, kızı Sümeyye Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Kahire'ye geldi.
K-9'LA ARAMA

Bu arada, Başbakan Erdoğan, havaalanına gelmeden önce VIP salonunda Türkiye'den gelen polis k-9 köpeği ''Timsah'', arama yaptı.
1500 MISIRLI KARŞILADI

Havaalanında yaklaşık bin-bin 500 Mısırlı, ''Başbakan Erdoğan Mısır'a hoşgeldin'', ''Mısır ve Türk halkı tek bir yumruk'', ''Mısır-Türkiye el ele'', ''Mısır-Türk kardeşliği'' yönünde sloganlar attı.
İYİ CETVEL MERHABA ERDOĞAN

Mısırlılar, Başbakan Erdoğan'ın posterlerini de taşırlarken, zaman zaman da tekbir getirdi. ''Erdoğan, ikinci memleketi Mısır'ın kahramanı'', ''Erdoğan, hoşgeldin'', ''Mısır'a hoşgeldin Erdoğan'', ''İyi cetvel merhaba Erdoğan'' yazılı pankartlar dikkati çekerken Erdoğan'ı görmeye gelen bazı Mısırlılar ellerinde taşıdıkları Türkçe yazılı pankartlarda kelime hatası yapıp yapmadıklarını Türk gazetecilere sordu.

Bazı kelime hataları yaptıklarının belirtilmesi üzerine de internetten arama motorundan çeviri yaparak oradaki ifadeleri pankarta yazdıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.