Filistin artık UNESCO üyesi

Filistin artık UNESCO üyesi

Filistin'in başvurusu kabul edildi. Filistin, UNESCO'nun 194. üyesi oldu.

Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üye olmak için uluslararası toplumdan destek arayan Filistin, UNESCO üyeliğine kabul edildi.

Filistin'in BM Güvenlik Konseyi'nde tam üyelik için yapılacak oylama öncesinde, BM'ye bağlı UNECO'ya üye olması sembolik önem taşıyor.
58 ÜYEDEN 40'I EVET DEDİ

Paris'te dün yapılan UNESCO Yürütme Kurulu toplantısında 58 üyeden 40'ı evet ve 4'ü hayır kullandı. 14 ülke ise çekimser kaldı.

ABD ve Fransa'nın yoğun baskısına rağmen Filistin'in UNESCO'ya tam üye olması Güvenlik Konseyi'ndeki oylama için Filistin'e önemli bir koz sağladı. 1974'te gözlemci üye sıfatıyla UNESCO'ya katılan Filistin'in daha önce yaptığı 8 tam üyelik başvurusu reddedilmişti.
AKPM'DEN DESTEK

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerine, Filistin'in tam üyelik başvurusuna destek vermeleri çağrısı yaptı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde kabul edilen kararda, ''Arap baharı'' yaşayan ülkelerdeki demokrasi taleplerinin, bölgedeki başlıca sorunların çözümüne de katkı yapacağı belirtildi.

Filistin ve İsrail'e ortak çağrı yapılan kararda, Arap baharı süreciyle ortaya çıkan yeni süreçten istifade edilerek, barış görüşmelerinin yeniden başlatılması istendi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak genel kurula hitap edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.