Fransa'dan İran'a tehdit

Fransa'dan İran'a tehdit

Sarkozy, İran'ın nükleer silah üretiminde ısrarlı olması durumunda tesislere yönelik olası bir saldırıdan söz etti

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yurt dışındaki büyükelçilerin katılımıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan konferansta konuştu.
İRAN'A SALDIRI UYARISI

İran ve Suriye'yle ilgili açıklamalarda bulunan Sarkozy, İran'ın askeri, nükleer ve balistik silah projelerinin tehdit oluşturduğunu söyledi.

Sarkozy, İran'ın bu konuda ısrarlı olması durumunda, önlem amacıyla bu ülkeye bir saldırı düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

Öncelikle, 'Arap Baharı' ve Ortadoğu Barış Süreciyle' ilgili gelişmelerin masaya yatırılacağı konferansta konuşan Sarkozy, ''İran'ın askeri, nükleer ve balistik silah projeleri tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu durum, İran'ın nükleer tesislerine önlem amacıyla bir saldırı düzenlenmesine yol açabilir. Bu da Fransa'nın hiç istemediği büyük bir kriz doğurur'' ifadesini kullandı.

Suriye konusuna da değinen Nicolas Sarkozy, Beşşar Esad'ın ülkesindeki protestoculara karşı 'onarılmaz' hatalar yaptığını söyledi.

Sarkozy, Esad yönetiminin yanlış yolda olduğunu ifade ederek, ''Ülkesinin diğer ülkelerle birlikte Suriye halkının demokrasi ve özgürlük yolundaki taleplerini desteklemeye devam edeceğini'' belirtti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.