İran, terör örgütü PJAK'ı dize getirdi

İran, terör örgütü PJAK'ı dize getirdi

İran, terör örgütü PJAK'a yönelik sürdürdüğü operasyonlarda 70 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. PJAK saldırılar sonrası pes etti.

İran, terör örgütü PJAK'a yönelik sürdürdüğü operasyonlarda 70 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Açıklamada, yoğun top ateşine maruz kalan PJAK'ın ateşkes çağrısında bulunduğunu ancak İran topraklarından çıkmadan önce talebin değerlendirilmeyeceği belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Albay Hamid Ahmedi, yarı resmi Fars ajansına 2 Eylül'den itibaren PJAK'a yönelik ülkenin Irak sınırı yakınındaki bölgede başlatılan operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Ahmedi, "PJAK mevzileri, topçu birliklerimizce vurulduğundan ve kayıpların elimizde olmadığından kesin kayıp sayısını bilemiyoruz. Ancak elde ettiğimiz bilgilere göre dün öğlene kadar 30 terörist öldürülmüş 40 terörist yaralanmıştır" diye konuştu.

İranlı yetkili, "Devrim Muhafızlarının ağır top ateşine maruz kalan PJAK, ateşkes çağrısında bulundu. Onlar, ilk olarak İran topraklarından çıkmalılar ve bir sohbet yapılacaksa bundan sonra yapılır şu aşamada ateşkesin bir anlamı yok" diye açıklamalarda bulundu.

Ahmedi, "Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi yetkililerinin bildirdiğine göre, PJAK üyelerinin İran topraklarını terk edeceğine dair resmi bir açıklama örgüt tarafından bugün yapılacak. Bu gerçekleşirse belki PJAK'ın ateşkes çağrısına bir cevap verilir ve sohbet yolu açılır" dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.