İran'dan Büyük Gözdağı

İran'dan Büyük Gözdağı

İran Hava Kuvvetleri bugün ülkenin kuzeybatısında geniş kapsamlı hava tatbikatı başlattı.

İran Hava Kuvvetleri bugün ülkenin kuzeybatısında geniş kapsamlı hava tatbikatı başlatırken, herhangi bir tehdide 100 misliyle yanıt vereceğini bildirdi.

İran devlet televizyonu, bugün öğleden sonra başlayan "Velayet Seması Koruyucuları 3" adlı tatbikatın 10 gün süreceğini bildirdi. Tatbikata, aralarında savaş-bombardıman uçakları F-4, F-5, F-7, Sukhoi SU-24, Mig-29, ve lojistik C-130 uçaklarının da bulunduğu çeşitli türdeki uçakların kullanılacağı aktarıldı. İran'ın kendi yapımı olan Saika savaş uçakları ve insansız hava araçlarının da tatbikatta katılacağı kaydedildi. 4 aşamada yapılacak tatbikatta, hava kuvvetleri savaş uçaklarının donanımları, mühimmatları ve taktiklerin test edileceği belirtildi.

İran Ordusu Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Alevi, tatbikat için yapılan basın toplantısında yaptığı konuşmada, tatbikat boyunca aralarında lazer füzeleri, akılı ve ağır tonajlı bombaların da bulunduğu çeşitli türdeki mühimmatın deneneceğini bildirdi.

İranlı komutan, "Tatbikat, tüm bölge ülkeleri için barış ve dostluk mesajını içeriyor ve İran'ın herhangi bir tehdide yüz kat daha fazlasıyla cevap vereceğini göstermektedir. Bizim doktrinimiz, savunmaya dayalıdır, savunmada ise daima saldırıya hazır olunmalı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.