İsrail, PKK ile toplantı planlıyor

İsrail, PKK ile toplantı planlıyor

Türkiye ile İsrail arasındaki kriz derinleşiyor. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın 'misilleme' girişimleri arasında, 'Avrupa'daki PKK liderleriyle toplantılar' ve 'Ermeni lobisiyle işbirliği' de bulunuyor

İsrail gazetesi Yediot Ahronot'un internet sitesi ynet.news'te manşetten verilen, 'İsrail Türkiye'yi cezalandıracak' başlıklı haber, iki ülke arasındaki krizi daha da ileri götürme sinyalleri veriyor.

Habere göre, BM'nin Mavi Marmara Raporu'nun basına sızdırılması, bunun ardından da İsrail'in raporu kabul ederek, kanlı filo baskınından ötürü özür dilemeyeceğini açıklaması üzerine Ankara tarafından uygulanacak yaptırımlara İsrail'den 'bir dizi sert önlem' geliyor.

'Şahin' Dışişleri Bakanı Lieberman tarafından tasarlandığı kaydedilen bu 'önlemler' arasında, PKK'ya askeri destek önerilebileceği ve ABD'deki Ermeni lobisiyle işbirliği yapılabileceği kaydediliyor.

'MÜMKÜN OLAN HER ALANDA PKK'YA DESTEK'

Atılacak adımlar arasında PKK ile işbirliğinin de yer aldığı ifade edilen haberde, Lieberman'ın, Avrupa'daki PKK liderleriyle toplantılar yapılmasını planladığı ve bu toplantılardaki amacın, PKK'yla işbirliği yaparak onları her alanda desteklemek olduğu belirtildi.

Yediot Ahronot, bu toplantılarda PKK'nın İsrail'den eğitim ve silah tedariki gibi alanlarda askeri yardım talep edebileceğine dikkat çekti.

'KONGRE'DE TÜRKİYE KARŞITI İŞBİRLİĞİ'

Haberde, bu ay ABD'ye yapacağı ziyaret sırasında, Lieberman'ın, Ermeni lobisinin liderleriyle görüşerek, Amerikan Kongresi'nde Türkiye karşıtı bir işbirliği teklif etmesinin beklendiği belirtildi.

TÜRKİYE'YE SEYAHAT UYARISI

Bu arada gazete, İsrailli eski askerlere de Türkiye’ye seyahat uyarısı yapılacağını ve vatandaşlardan, Türkiye aktarmalı yolculuklardan vazgeçmelerinin isteneceğini kaydetti.

CUMARTESİ KRİTİK TOPLANTI

İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin dün bir araya gelerek yarın (cumartesi) Lieberman ile yapılacak toplantı için hazırlıklar yaptıklarını kaydeden gazete, "Cumartesi günkü toplantı, İsrail’in Başbakan Erdoğan’ın son tehditlerine ve Ankara’nın Kudüs ile diplomatik ilişkilerin düzeyini düşürme kararına İsrail’in vereceği yanıtı görüşülmesine yönelik olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.