Kaddafi'nin izi bulundu

Kaddafi'nin izi bulundu

Libya’nın firari lideri Muammer Kaddafi’nin Cuma günü Fizan bölgesinin Sabha kentine gittiği iddia edildi.

İngiliz Sky News kanalının haberine göre, Kaddafi’nin Libya'nın güneyindeki çölde bulunan Sabha'ya gittiği bilgisini en küçük oğlu Hamis’in 17 yaşındaki koruması verdi.

CUMA GÜNÜ OĞLUYLA GÖRÜŞMÜŞ

Başkent Trablus’un geçen hafta isyancı güçler tarafından işgal edilmesinin ardından Kaddafi ortadan kaybolmuş ve nerede olduğu tespit edilememişti. Hamis’in yakalanan ve adı verilmeyen koruması, Kaddafi’nin Cuma günü yerel saatle 13.30’da oğluyla bir görüşme yaptığını belirtti.

Sky News, yoğun çatışmaların yaşandığı saatlerde Kaddafi’nin Trablus’taki bir binaya limuzinle geldiğini, ardından kızı Ayşe’nin kendisine katıldığını belirtti. Sky News muhabiri Stuart Ramsey, genç korumanın "Kaddafi ve kızına çok yakın olmadığını ancak onları çok net gördüğünü söylediğini" bildirdi.

ELİNDEKİ BİRKAÇ KENTTEN BİRİ

Verilen bilgilere göre, Kaddafi ve kızı Ayşe limuzinden Land Cruiser aracına geçerek Sabha’ya gitmek üzere yola çıktı. Sabha, Kaddafi’nin memleketi Sirte dışında rejim güçlerinin elinde bulunan birkaç kentten biri. Cezayir Dışişleri Bakanlığı dün geç saatlerde, Ayşe’nin, annesi Safiye ve erkek kardeşleri Hannibal ile Muhammed'le birlikte sınırdan geçiş yaptığını açıklamıştı.

Çöl Tilkisinin sarayda bıraktığı fotoğrafları


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.