Sosyal medya fenomeni 'Köksal Baba'dan örnek davranış

Sosyal medya fenomeni 'Köksal Baba'dan örnek davranış

Trabzon'un Arsin İlçesi'ndeki 3 mahalle okuluna giden 'Köksal Baba', beraberinde getirdiği ayakkabı, çanta, kırtasiye ve spor malzemelerini okullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

 Paylaştığı videolar ile sosyal medyada fenomen olmayı başaran ve takipçi sayısı bir milyonu aşmasıyla da bir çok ünlü siyasetçi, sanatçı ve futbolcuyu geride bırakan 'Köksal Baba' lakaplı Köksal Bektaşoğlu, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında 41. yaş gününde elde ettiği gelirle ihtiyaçlı öğrencilere verdiği sözü tuttu.


Arsin İlçesi'nde taşımalı eğitim yapılan uzak mahallelerdeki 15-20 öğrenciden oluşan 3 okula giden Köksal Baba'ya sosyal medya fenomeni olmasının yanı sıra her şeyiyle ilgilenen Süleyman Köse de eşlik etti. Minik öğrencilerin yardım çantalarını kendi elleri ile hazırlayan Köksal Baba, her çantayı tek tek inceleyerek eksiksiz olmasını istedi. İhtiyaç sahibi minik öğrencilere ayakkabı, okul çantası, kırtasiye malzemesi ve çeşitli oyuncaklardan oluşan hediye paketi hazırlayan Köksal Baba toplam 60 öğrenciye sevindirirken, okullara ise futbol, basketbol ve voleybol topları hediye etti.     



İLK DURAĞI BAŞDURAK İLKOKULU OLDU

Köksal Baba'nın ilk durağı ise Trabzon'un Arsin İlçesi'ne 40 km uzaklıktaki Başdurak Mahallesi'nde bulunan Başdurak İlkokula oldu. Sosyal Medya'dan severek takip ettikleri Köksal Baba'yı karşısında gören minik öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sempatik tavırlarıyla minik öğrencilerle kaynaşan Köksal Baba, yanında getirdiği hediyeleri öğrencileri, tek tek yanına çağırarak verdi. Minik öğrencilerin ayağındaki kara ve naylon lastikleri çıkartıp, yerlerine yanında getirdiği ayakkabıları giydiren Köksal Babab, "Bunlarla artık okula daha rahat gelip gideceksiniz. Güzel kullanın. Yırtılırlarsa karışmam" diyerek öğrencilere takıldı.   

Başdurak İlkokulu'ndan sonra Köksal Baba'nın ikinci okul durağı ise yine Arsin İlçesi'nin ücra mahallelerinden biri olan Yolaç Mahallesi'ndeki Yolaç İlkokulu oldu. Okula araç ile gitmek zor olduğu için öğrenciler Köksal Baba'yı yol kenarında bekledi. Kendisini bekleyen ihtiyaçlı öğrencilere hediyelerini yol kenarından veren Köksal Baba, minik öğrencilerle burada fotoğraf çektirdi.

KÖKSAL BABA ÖĞRENCİLERE NASİHAT ETTİ

Köksal Baba'nın son durağı ise Üçpinar Mahallesi'nde bulunan tek katlı Mehlika Ahmet Üstel İlkokulu oldu. Burada öğrencilere hediyelerini veren, öğrencilerle birlikte sıraya oturan Köksal Baba, ileride ne olmak istediklerini sorunca keyifli bir sohbet ortamı yaşandı. Aldığı cevaplar karşısında zaman zaman gülen ve sinirlendiği gözlenen Köksal Baba "Okulda yaramazlık yapmayın sakın. Güzel güzel toplarla ve oyuncaklarla oynayın sonra gelin dersinizi yapın. Öğretmenlerinizi dinleyin. İleride ne olmak isterseniz olun ama okuyon ve adam olun" ifadelerini kullandı.

DERS ZİLİNİ ÇALDI, ŞARKI VE ŞİİR OKUTTU

Okullarda eski dönemlerde kullanılan zil ile dersin başladığını öğrencilere duyuran Köksal Baba, tahta da dersin konusu bölümüne ise 'Köksal Baba' yazdırdı. Minik öğrencilere şarkı ve şiir okutan Köksal Baba, Yunus Emre'nin şiir kitabından bölümler seçerek öğrencilerden okumasını istedi. Öğrencilerin okuduğu şiirler karşısında duygularını gizleyemen sosyal medya fenomeni, şiirlerin kendisini ifade ettiğini anlatan tavırlar sergileyerek şiir okuyan her öğrenciyi alkışladı.

Sosyal Medya Fenomeni Köksal Baba, kendisi gibi 'özel' olan arkadaşı Mürsel'e 'Eminem' türküsünde eşlik etti. Öğrencilerin ısrarı karşısında şarkı ve şiir okumaktan kaçan Köksal Baba, yakın arkadaşı Mürsel'in şarkı söylemesine dayanamayarak eşlik etti.

"ÇOK MUTLUYUZ"

Köksal Baba'nın sosyal medya fenomeni olmasının yanı sıra her şeyiyle ilgilenen Süleyman Köse, yaşadıkları mutluluğu anlatmakta zorluk yaşadı. Köse, "Bu etkinliği yapmamızın nedenini anlatmaya gerek yok gördüğünüz gibi yaşamak lazım. Ne konuşacağımı da bilmiyorum artık. Mutluluktan mı ?, Allah bize yardım edenlerden razı olsun. Sosyal Sorumluluk Projesi altında Köksal Baba'ya doğum günü yapmıştık. Bazı nedenlerden dolayı geç de olsa bunu yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Bize destek olan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Trabzon'un en ücra köşelerinde kalmış okullar ulaşmak bizim için çok önemliydi. Farklı bir şey yapmak istedik. Gördüklerimiz ve yaptıklarımızla amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Uzay bile çıkabiliriz. Bizim için bir sorun yok. Neresi olur ise olsun ihtiyaçlı olan her öğrencinin yanında olmaya gayret edeceğiz. Köksal Baba'da çocukları çok seviyor. O da çok duygulandı" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.