Suriye'de Esad'ı çıldırtacak Erdoğan sloganları

Suriye'de Esad'ı çıldırtacak Erdoğan sloganları

Muhaliflerin Suriye'deki protestoları devam ediyor. Humus'taki Erdoğan sloganları ise Esad'ı çıldırtacak..

Suriye'de Esad'a karşı gösteriler dün zirveye çıktı. Humus'ta, Arap Birliği gözlemcilerinin incelemesi sırasında, 70 bin Suriyeli Türk bayraklarıyla yürüdü ve "Büyük Erdoğan" sloganı attı.
‘BÜYÜK ERDOĞAN’ SLOGANLARI

Humuslu protestocuların gösteriler sırasında ellerinde Türkiye bayrakları taşıdığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine “Büyük Erdoğan” şeklinde sloganlar attığı belirtiliyor. Gösteride ayrıca Suriye lideri Beşşar Esad’ın portreleri yakılırken, uluslararası yardım çağrısı yapan pankartlar açıldı. Kalabalık ayrıca Suriye ordusundan firar eden askerlerin kurduğu ve Türkiye’de örgütlenen Hür Suriye Ordusu yanlısı tezahüratlarda bulunarak “Bizi yalnızca Hür Suriye Ordusu koruyabilir” diye bağırdı.

TANKLAR SOKAKLARDAN ÇEKİLDİ

Sabah saatlerinde ise ordu birliklerine ait 11 tankın, Arap Birliği gözlemcileri kente varmadan, yoğun kuşatma altında olan Bab Amro semtinde sokaklardan çekildiği aktarıldı. Türkmen nüfusunun yoğun yaşadığı Bab Amro’da tankların çekilmesinin ‘göstermelik’ olduğu yorumu yapılıyor. Humus’a giden gözlemci heyetinin ise önce vali ile bir görüşme yaptığı, ardından da kaçırılan ve öldürülen kişilerin aileleriyle biraraya geldiği belirtildi. Heyet Başkanı Sudanlı komutan Mustafa Dabi ilk günkü çalışmaların tamamlanmasının ardından Şam’a dönerken, heyet Humus’ta kaldı. İlk günün son derece verimli geçtiğini söyleyen Dabi, “Tüm taraflar işbirlikçi davrandı” dedi.
GÖZLEMCİLER REHİN TUTULUYOR

Bu arada Suriyeli muhaliflerin İstanbul’da kurduğu Suriye Ulusal Konseyi’nin lideri Burhan Galyun gözlemcilerin hareketinin serbest olacağı konusunda kuşku duyduğunu açıkladı. Galyun “rejim, gözlemcileri otellerinde rehin tutuyor” diye konuştu. Suriye İnsan Hakları Merkezi ise yetkililerin heyetin kafasını karıştırmak amacıyla İdlib bölgesinde yol işaretlerini değiştirdiğini öne sürdü. Öte yandan Türkiye-Suriye sınırında Suriyeli askerlerle Suriye’ye girmeye çalışan bir grup arasında sıcak çatışma yaşandığı bildirildi. Suriye resmî haber ajansı SANA, sınırı geçmeye çalışan “silahlı bir grubun engellendiğini” duyurdu. Ajansta yer alan haberde Suriye ordusuna bağlı özel birliklerin “bir grubun silah kişiyi öldürdüğü ve yaraladığı, ayrıca bazı özel silahlar, cephane, ordu üniforması, cep telefonu ve sahte kimlik kartları ele geçirdiği” aktarıldı.
MUHABERAT BERLİN'DE

Alman Yeşiller Partisi’nden Ferhad Ahma’nın saldırıya uğradığı bildirildi. Partiden yapılan açıklamada Ahma’nın, Berlin’deki evine gelen polis kılığındaki iki kişi tarafından saldırıya uğradığı, sopayla dövüldüğü belirtildi. Berlin polisi olayı doğrularken, saldırıya uğrayanın kimliği konusunda bilgi vermedi. Saldırının arkasında Suriye istihbaratı Muhaberat’ın bulunduğu tahmin ediliyor. Ahma, Ulusal Geçiş Konseyi’nin de üyesi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.