Trabzon Botanik Park’ın Yapımına Başlandı

Trabzon Botanik Park’ın Yapımına Başlandı

Trabzon’da 103 dönüm alana kurulacak olan ‘Trabzon Botanik Parkı’ için ihale süreci tamamlandı. Yüklenici firmaya yer teslimi yapılırken, 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanan ve yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak.

Konuyla ilgili bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmesinden sonra söz konusu bir doğa ve botanik parkının yapımına başladıklarını söyledi. Söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacaklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Çamoba’daki 103 dönümlük alan şehir ve bölge için bir servet adeta. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamaya çalışmak ve botanik park ana amacını da muhafaza etmek gerekiyordu. Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı. Söz konusu alanı Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon'umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Gümrükçüoğlu, 103 bin metrekare alanda yapılacak Trabzon Botanik bölgesinin SİT Alanı olması dolayısıyla hazırlanan projenin Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan da onay alındığını belirterek “İhale süreci tamamlanarak parkın yapımına başlandı. Batum’da alanı çok daha büyük olan hakikaten şehri tanıtmada çok büyük vesile olan bir botanik parkta olduğu gibi Trabzon botaniğinde de şehri, bölgeyi hatta ülkeyi tanıtan niteliğe kavuşması sağlanacaktır. Çamoba’daki 103 dönümlük askeri alanı Belediyemize tahsis eden Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Trabzon Botanik projesi içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.