Türk girişim iş dünyası Konfederasyonu'nun Gürcistan gezisi

Türk girişim iş dünyası Konfederasyonu'nun Gürcistan gezisi

Türkonfed Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali: “Gürcistan’ın önde gelen sanayi, hizmet ve enerji yatırımlarında Türkiye markalarını görmekten büyük gurur duyuyoruz”

 Türk Girişim İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyeleri Gürcistan'da temaslarda bulundular.
Ziyarete, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AB ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Hasan Kamil Hayali, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Avcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Küçükkurt ile Faruk Ekinci, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adil Özyiğit ve TÜRKONFED Genel Sekreter Yardımcısı Emre Tamer katıldı.

Yapılan ziyaretin sonuçlarını paylaşan TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali, “Gürcistan’ın önde gelen sanayi, hizmet ve enerji yatırımlarında Türkiye markalarını görmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.
Hayali, Gürcistan’ın son on yılda gerçekleştirdiği yapısal reformların başarısını yerinde canlı olarak görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Gürcistan’da yatırımcılar için önemli vergi avantajları bulunduğunu ve kolaylıklar sağladığını ifade eden Hayali, ülkede yatırım potansiyeli olan önde gelen sektörleri ambalaj, hidroelektrik, turizm olarak sıraladı.


Hayali, Gürcistan'ın, AB’ye üye olmak istediğini, imzalanan ortaklık anlaşmasının da bu yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin Gümrük Birliği ve tam üyelik alanındaki deneyimlerinin Gürcistan’daki bu yeni ortamda büyük avantaj getireceğini söyledi.
Ülkenin her yerinde Türk yatırımlarını ve Türk markalarını görmekten büyük mutluluk duyduklarını da sözlerine ekleyen Hasan Kamil Hayali, ziyaret süresince geliştirilen bağlantıların TÜRKONFED üyeleri için önemli fırsatlar ortaya çıkartacağını kaydetti. .
Öte yandan gezi süresince, Gürcistan Başbakanlık Özel Sektör Ombudsmanı Giorgi Gakharya, Gürcistan Girişimcilik Geliştirme Ajansı Direktörü Ani Kvaratskhelia, Gürcistan’ın Türkiye Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Ticaret Müşaviri Beşir İyidiker, Karadeniz Ekonomi ve Ticaret Bankası Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Gürcistan Girişimciler Konfederasyonu Başkanı Mamuka Şivitaridze ve Gürcü ve Türk İş Adamları Derneği Başkanı Kenan Yıldırım başkanlıklarındaki heyetler ile görüşmeler yapıldı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.