Türkiye AB'ye Rest Çekecek!

Türkiye AB'ye Rest Çekecek!

"AB kapınızı çalacak, Türkiye 'güçlüyüm' diye geri çevirecek." İşte bu iddia The Washington Post'ta yazıldı.

Türkiye’nin STAR’daki yazılarıyla tanıdığı The Washington Post yazarı Dr. Fareed Zakaria, Türkiye’nin yeni dünya düzeninden inanılmaz yararlandığını söyledi. Zakaria “AB’den gelen üyelik teklifini kabul etmeyeceksiniz” dedi.
 
Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’nın 50’nci kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen ‘Bölgedeki Fırsatlar ve Tehditler’ seminerine katılan Dr. Fareed Zakaria, Türkiye’nin son 10 yılda diğer ülkelerin yapmakta zorlandığı reformları gerçekleştirdiğini söyledi.

Cnn Global Public sunucusu ve The Washington Post köşe yazarı olan Dr. Fareed Zakaria’yı Türk okurlar Star’daki yazılarıyla tanıyor. ABD Kongresi Dış İlişkiler Eski Komite Üyesi Michael Mc Mahon’ın ‘müneccim’ olarak takdim ettiği seminerde ana konuşmacı olarak kürsüye gelen Zakaria, son 30 senedir Sovyetler Birliği’nin çökmesi ve Arap Baharı’nı da kapsayan değişikliklerin karmaşa gibi görünse de istikrara giden gelişmeler olduğunu savunarak, bu gelişmelerden Türkiye’nin de olumlu sonuçlar elde ettiğini belirtti. Star Gazetesi'nde yer alan habere göre bir süre sonra Avrupa Birliği’nin üyelik için Türkiye’nin kapısını çalacağını söyleyen Zakaria “İnanıyorum ki bu defa da Türkiye AB’yi ‘Teşekkür ederiz ama sizin için fazla güçlüyüz’ diyerek geri çevirecek” dedi.
 
ABD bile zorlanıyor siz başardınız
 
Zakaria, Türkiye’nin son 10 yıldaki en büyük başarısının ekonomik reformları gerçekleştirmek olduğunu belirterek, “Dünyada her ülke bunları yapmakta zorlanır. Bunları yapmak, kısa vadede acıdır. Biz bunları ABD’de yapmakta zorlanıyoruz ama Türkiye bir yolunu buldu” diye konuştu. “Sizin tek sorununuz hızlı büyüyorsunuz” diyen Zakaria “Ama çoğu ülke bunu yaşamak ister” diye konuştu. Türkiye’nin bütün güçlerin kesiştiği noktada bulunduğunu belirten Zakaria “Türkiye dünya düzeninden inanılmaz bir şekilde yararlanıyor. Bu sayede inanılmaz bir şekilde büyüdünüz. Türk işadamları da artık çok daha dışa dönük bakıyor” dedi. Zakaria, yurt dışına çıkmak için çok fırsatı olmadığını ancak Türkiye’nin kendisi için özel bir ülke olduğunu ifade ederek, “Türkiye için kalbimde büyük bir sevgi var” dedi. Zakaria, Mısır’da Hüsnü Mübarek’in ardından da Libya’da Kaddafi’nin iktidarlarının sona erdiğini belirterek, dünyada yaşanan değişime dikkati çekti. Türkiye’nin bütün güçlerin kesiştiği noktada yer aldığını, bir yandan Arap dünyasında yaşanan gelişmeleri izlerken bir yandan Çin ve Hindistan’dan gelen büyük ekonomik baskıyı, diğer taraftan da batıyı izlediğini dile getiren Zakaria, Türkiye’nin yeni dünya düzeninden büyük ölçüde yararlandığını kaydetti. Bu gelişmelerin Türkiye’nin kendi konumunu almasını sağladığını belirten  Zakaria “Türkiye bu yeni düzenden yararlandı. Güçlü bir ekonomik gelişme gerçekleştirdi” dedi.
 
Narin: Ekonomimiz birinci sıraya ilerliyor
 
Antalya’da düzenlenen ‘Bölgesel Tehditler ve Fırsatlar’ seminerine ev sahipliği yapan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Narin, açılışta yaptığı konuşmada “Türkiye ekonomik bir sıçrama süreci yaşıyor. Ekonomisinde sağladığı başarıyla dünyanın en güvenilir ekonomileri arasında birinci sıraya doğru yol alıyor” dedi. Konuşmasında Türkiye’nin son zamanlarda yaptığı atılımlara dikkat çekerek bunun sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Narin “Türkiye ekonomik bir sıçrama süreci yaşıyor. Dünyanın Türkiye’ye bakışı, Türkiye’nin kalan eksikliklerini tamamlamak için önemli. Türkiye Yükselen bir yıldıza benzetiliyor. Çin, Rusya gibi üç büyük ülkenin içinde geliyor ve kalkınmaya herkesten daha fazla gereksinimimizin olduğu bir ortamdayız. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili şeyler konuşmalıyız. Artık kavganın yeri değil” diye konuştu. Türkiye’nin iş yapmak için bir fırsatlar ülkesi olduğunu ve geçmişin aksine bugün bankaların sanayicilere kredi vermek için sıraya girdiklerini belirten Narin “Biz iş dünyası olarak Türk milletini ait olduğu, sosyal, ekonomik adaleti sağlamak için katkıda bulunmalıyız. Yeni süreçte dayanışmaya ihtiyaç var” diye konuştu.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.