'Türkiye dünyaya meydan okuyor'

'Türkiye dünyaya meydan okuyor'

İtalyan “La Repubblica” gazetesi, üç sayfalık özel Türkiye dosyası yayımladı. Gazete yazarlarından Marco Ansaldo'nun kaleme aldığı özel dosya, gazetenin “R2” isimli ekinde manşetten okuyuculara duyuruldu.

Makale, Türkiye'nin neden önemli olduğu sorusuna, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "Basit. Çünkü; her şeyin merkezinde" cevabıyla başlıyor.

Yazar Ansaldo, Türkiye ile AB sürecine değindiği yazısında, Türkiye ile AB arasındaki mesafenin açıldığını belirtirken buna neden olarak da Türkiye'nin AB kapısında beklemekten yorgun düşmesini gösteriyor. Yazar bu görüşünü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya temasları sırasında yaptığı, "Müzakere süreci bittikten sonra, eğer Avrupa halkları bizi istemezse, bunu o zaman kabul ederiz" açıklamasıyla desteklemiş.

"Osmanlı Türkiye'si dünyaya meydan okuyor" ifadesi de kullanılan yazıda, "yeni Türkiye'nin Avrupa defterini kapadığı, dünya ile yeni ve birçok sorun bulunan bir kapı açtığı" ileri sürülüyor.

Yazıda, Türkiye'nin şimdi Avrupa yolunda zaman kaybetmektense, kendisini çevreleyen Afrika'nın da dahil olduğu bölgede mücadeleye başladığı dile getiriliyor.

Türkiye'nin bugün ekonomik olarak son derecede iyi bir yerde olduğu, en zengin 17. ülke olduğu ve işsizliğin düştüğü ifade edilen yazıda, Türkiye'nin ABD ve İngiltere'den sonra NATO'nun üçüncü büyük ordusuna sahip olduğu aktarılıyor.

Almanya'ya giden işçilerin ülkelerine dönüş yapmaya başladığını aktaran makalede, Türk üniversitelerinin burslarla dünyanın pek çok yerinden başarılı öğrencileri çektiği belirtiliyor.

Türkiye özel dosyasında Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın bir demeci de yer alıyor.

ANKARA'DAKİ PATLAMANIN YANSIMASI

Ankara'da gerçekleşen patlamanın ardından İtalyan gazeteleri saldırıya geniş yer verdi.

“La Stampa” gazetesi, haberi "Ankara'nın kalbinde bomba: 3 ölü" başlığıyla duyurdu.

“Corriere della Sera” gazetesi de saldırının arkasında El-Kaide'nin olmadığını kaydetti. Gazete, patlamanın başbakanlık ve bakanlık binalarına çok yakın bir yerde gerçekleştiğini belirtti.

“La Repubblica” da başkentte bir otomobile yerleştiren bombanın patlaması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 34 kişinin yaralandığı olayın terör örgütü tarafından yapıldığından şüphelenildiğini kaydetti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.