Adana'yı karıştıran heron iddiası

Adana'yı karıştıran heron iddiası

Adana'nın Karataş ilçesinde, balıkçılar tarafından İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait Heron bulunduğu öne sürüldü.

Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç ise, iddialarla ilgili olarak, "Bize bu konuda ulaşan bir bilgi yok" dedi. İddiaya göre, 2 gün önce Karataş sahillerinde ava çıkan bölge balıkçılarının ağına, insansız hava aracı olarak bilinen bir Heron enkazı takıldı.
İNCELENMEK ÜZERE ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Konuyla ilgili bilgi verilen sahil güvenlik ekiplerinin, yapılan çalışma sonucunda İsrail Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait olduğu öne sürülen Heronu su yüzüne çıkarttığı ve aracın Genelkurmay Başkanlığının da onayı doğrultusunda incelenmek üzere Ankara'ya götürüldüğü ifade edildi.
KAYMAKAM YALANLADI

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç ise, ne kendilerine ne de bölgede bulunan birliklere Heron enkazı bulunduğuna yönelik bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Kılıç, bölgenin çok geniş bir alan olduğunu ve birliklerinse sadece haftada bir gün devriye gezdiğini ifade ederek, bunun yanında İskenderun, Mersin ve Ankara'dan gelen ekiplerin de devriye görevi üstlenerek, güvenliği sağladığını anlattı. Böylesi bir enkaz bulunması halinde, o gün bölgede görevli ekiplerce alınıp, incelenmek üzere Ankara'ya gönderilmiş olabileceğini dile getiren Kılıç, "Dediğim gibi bize bu konuda ulaşan herhangi bir bilgi yok. Bölük komutanlığına da bu konuda bilgi verilmemiş" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.