Cizre'de Garnizon Komutanlığı'na saldırı

Cizre'de Garnizon Komutanlığı'na saldırı

Cizre'deki Garnizon Komutanlığı ve Tank Taburu'na düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı. Çatışmanın ortasında kalan 1'i çocuk 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

ırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri Garnizon Komutanlığı ve Tank Taburu'na roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Sokak çatışmasının ortasında kalan 7 yaşındaki Baran Çağıl ile DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı ve sağlık personeli Eyüp Ergün hayatını kaybetti.

Çatışmanın ortasında kalıp ağır yaralananlardan sağlık personeli Eyüp Ergün de hayatını kaybetti. Ergün'ün yaralıları hastaneye götürmek için ambulansla geldiği olay yerinde vurulduğu öne sürüldü. 3'ü asker yaralı 6 kişinin tedavisi sürüyor.

Ölen DEDAŞ çalışanı Sanrı'nın, sosyal medyada "Tabutlara değil çocuklarımıza sarılmak istiyoruz. Barış hemen şimdi" mesajı paylaşması dikkat çekti.

Şırnak'ın Cizre ilçesi yeniden karıştı. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri Nur Mahallesi'nde dün (perşembe) öğlen saatlerinde Garnizon Komutanlığı ve Tank Taburu'na roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Açılan ilk ateşte 3 asker yaralandı. Askerlerin de ateşe karşılık vermesi üzerine güvenlik güçleri ve örgüt mensupları arasında sokak çatışması çıktı.

Yoğun silah seslerinin duyulduğu bölgeye Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Çatışma ortasında kalan 7 yaşındaki baran Çağıl ile görev için mahallede bulunan DEDAŞ çalışanı 4 çocuk babası Mesut Sanrı (39) hayatını kaybetti.

HÜDA-PAR'LILARIN EVİ TARANDI
Öte yandan YDG-H mensupları, HÜDA-PAR'lılara ait 2 evi silahla taradı. Saldırıda parti üyesi Maruf Gözüngü (28) yaralandı. Sokak çatışmasında yaralanan 3 yaşındaki U.U. ile Halil Takin (19) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ZIRHLI ARACA DA SALDIRDILAR
Çatışmanın çıkması ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nden ilçe merkezine gelen 1 polis zırhlı aracına da PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenledi. Ancak roket mermisi zırhlı aracın yanından geçerek boş bir alana isabet etti. Çatışma sonrası saldırıyı düzenleyen PKK'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

"TABUTLARA DEĞİL, ÇOCUKLARIMIZA SARILMAK İSTİYORUZ" MESAJI PAYLAŞMIŞ
Çatışmaların ortasında kalarak ölen DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı'nın, facebook profiline, "Tabutları değil çocuklarımıza sarılmak istiyoruz. Barış hemen şimdi" sözlerini paylaşarak huzura olan özlemini dile getirdiği görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.