KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı! - Hemen sonuçları öğrenin!

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı! - Hemen sonuçları öğrenin!

Biraz önce KPSS sınav sonuçları açıklandı. 2016 Ortaöğretim KPSS sınavları geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti. O zamandan bu yana ÖSYM tarafından sınav sonuçları ile ilgili bir açıklama yapılmadı ancak KPSS sınav sonuçları için sona yaklaşılmış gibi görünüyor. KPSS Sınav sonuçları her an açıklanabilir ve böylece bu haftanın en çok soruların soruları arasında yer alan olan "KPSS sınav sonuçları açıklandı mı?, ne zaman açıklanacak?" soruları yanıt bulabilir.

 2016 KPSS sınavı şimdiye dek yapılan en yoğun katılımlı sınav olarak da literatüre geçti. KPSS Sınavına bu yıl 3 milyon 500 bin kişi girdi. KPSS sınavı sonuçları az önce ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı...


SON DURUM: Sınav sonuçları açıklandı!

Sonuçları öğrenmek için: 
https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4187

KPSS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILDI?

Standart sapma nedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) de en çok merak edilenlerden biti de puan hesaplamasının nasıl yapıldığı konusu. ÖSYM'nin belirlediği sınav sistemine göre sınavda adaylara yoplam 120 soru yöneltiliyor. Bunlardan 60'ı genel yetenek, 60 tanesi de genel kültür alanlarına yönelik sorulardan oluşuyor.

Yenilenen sınav sisteminde 4 yanlış bir doğruyu götürüyor. Bu durumda netler hesaplanıyor.Sınav puanlarının hesaplanmasında göze çarpan ilk unsur standart sapma. Peki bu ne anlama geliyor?

Sınavda adayların en çok yapmadıkları soru, başka adaylarca yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanır.

Genel olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmakta. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmakta ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puanlar belirleniyor.

"KPSS SINAV SONUÇLARI"NIN AÇIKLANMASI

KPSS'ye giren tüm adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin kendi sitesinden öğrenebilir. KPSS sonuçları öğrenmek için T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Adaylar sınav sonuçlarına sadece internet platformundan ualaşabilir. Sınav sonuç belgeleri yazılı olarak basılmayacak ve adrese teslim yapılmayacak.

KPSS sınav sonuç bilgilerinde adayların sınav testlerinden verdikleri doğru ve yanlış cevaplar (sayı ile) KPSS puanları bulunacak.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini sunuyor. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmakta.

Sonuç belgesi kontrol sistemine,https://sonuc.osym.gov.tr sayfasından ulaşılabilir.

KPSS sınav sonuçları açıklandı. Adaylar aşağıdaki linkten sınav sonuç sayfasına ulaşabilir...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.