Sigara içen yurt kızlarına süpürge sapıyla dayak iddiası

Sigara içen yurt kızlarına süpürge sapıyla dayak iddiası

Adana'daki Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda 2 kız çocuğunun sigara içtikleri gerekçesiyle tekme ve süpürge sapıyla dövüldükleri iddia edildi

2 müfettiş yurttaki dayak iddiasını araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Adana'daki Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda 2 kız çocuğunun sigara içtikleri gerekçesiyle darp edildikleri ileri sürüldü. Yurtta kalan 15 yaşındaki E.M.M., 20 Mart 2015'te valiliğe yazdığı ancak korkup veremediği dayak ile ilgili dilekçe yine bir kurum görevlisi tarafından bakanlık müfettişlerine iletildi.

ÖNCE TEKME, SONRA SÜPÜRGE SAPI

Kız çocuklarının yediği dayağı gösteren fotoğrafların da müfettişlere delil olarak verildiği öğrenildi. Dilekçede yazılanlara göre, E.M.M. kız arkadaşı Ç.B. ile yurdun bahçesinde sigara içti. Kızların sigara içtiğini gören Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Haydar T., kızlara önce içtikleri sigaraları attırdı. Ardından da, bağırıp hakaretler ederek önce Ç.B.'yi, daha sonra ise E.M.M.'yi tekmeleyerek dövmeye başladı. Daha sonra yerdeki süpürge sapını alan Haydar T., Ç.B.'nin beline vurdu.

'DİĞER KIZLARA DA YAPIYORLAR'

E.M.M., dilekçesinde kurum yöneticilerinin sadece kendilerine değil diğer kızlara da aynı şekilde davrandığını iddia ederek, "..Arka bahçede sigara içerken kurumda kalan arkadaşım Ç.B. ile sohbet ediyorduk. Kurum müdürümüz Haydar T. yanımıza gelerek ‘sigarayı söndür' dedi ve Ç.B.'ye tekme atıp ardından bana döndü ve sağ ayağıma üç defa aynı yere tekme attı ve bağırdı. Sonra yerdeki süpürge sapını alarak arkadaşım Ç.B.'nin beline vurdu. Sırf bu yüzden evimiz gibi benimsemiyoruz burayı. Bu sadece bana yapılan bir davranış değil, diğer arkadaşlarım korktukları için kimseye bir şey diyemiyor" ifadelerini kullandı.

MÜFETTİŞLER İNCELEME BAŞLATTI

Sevgi Evleri'ndeki dayak iddiasıyla ilgili 2 bakanlık müfettişi inceleme başlatırken Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen programa katılan Adana Valisi Mustafa Büyük, yurttaki 2 kız çocuğuna dayak atıldığı iddialarıyla ilgili soru üzerine, kendilerine resmen gelmiş bir şikayet olmadığını belirterek, "İddialarla ilgili inceleme başlattık. Sonucuna göre de işlem yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.