Türk Halkından Destek Bekliyorum

Türk Halkından Destek Bekliyorum

Yeni Sezon hazırlıklarına Erzurum` da devam eden Çaykur Rizespor`un Iraklı futbolcusu Ali Adnan Günebakış`a konuştu.

Yıldız futbolcu bir süre önce sosyal medyaya düşen fotoğrafları ile gündem olmuştu. Ali Adnan Asker üniforması ile Irak bayrağı taşıyarak askerlerle fotoğraf çekilen ve bununla da ülkesinde askere gidip IŞAD`a karşı savaştığı iddiaları ile adından söz etmişti. Yıldız oyuncu Askerlerle birlikte çekildiği fotoğraflarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ülkesinde bir savaş yaşadığını buna dikkat çekmek için fotoğraf çekildiğine dikkat çeken Ali Adnan, "Ben ülkemi savunup destek verdim. Sadece askeri forma giydim. Savaşa gitmedim. Savaşan askerlerimize destek ve moral verdim. Ama gerek olsaydı da gözümü kırpmadan giderdim. Zaten orada tek ben değildim. Irak Milli takımıyla ve rütbeli olan teknik direktörümüzle gittim. Bizimle birlikte Irak`ta çok meşhur insanlarda vardı" dedi.
 
 Irak için destek istediğinin altını çizen Ali Adnan, "Ben Türkiye` de sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan değil.  Tüm siyasilerden destek bekliyorum. Bu desteği sadece Irak için değil Filistin için Gazze için de istiyorum. Çünkü bu ülkelerde çok büyük acı yaşanıyor. Biz Müslümansız. Müslümanlar bu acıya sessiz kalmamalı. Türk halkının da Bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar çok yardım yapıp destek verdiler. Bunu sürdürmelerini istiyorum" dedi. Transfer konusuna da değinen Ali Adnan, "Özellikle Avrupa`da büyük kulüplerden çok ciddi transfer teklifleri aldım. Bunların isimlerini vermek istemiyorum. Ben Rizespor`un futbolcusuyum ve Rize`yi inanın çok seviyorum. Benim için Rize`den ayrılmak çok zor. Ama kısmete inanan biriyim. Ç.Rizespor`un menfaatleri doğrultusunda bir transfer olursa giderim" diye konuştu.
 
Geçen sezon hem Türkiye ye hem de Çaykur Rizespor`a uyum süreci yaşadığına dikkat çeken Ali Adnan, "Türkiye` ye geldiğimde çok zorlandım. Ama Rize halkının büyük desteğiyle bu zorluğu atlattım. Böyle bir destek beklemiyordum. Zaten Tüm Türkiye` de Irak halkını çok seviyorlar. Geçen sezon gittiğimiz her deplasmanda bana gösterilen ilgi ve alaka ile bunu net olarak gördüm.
 
İlk yılımda hem uyum sağladım hem de iyi bir performans ortaya koydum. Geçen sezonu zor geçirdik ama lig`de kalmayı başardım. Ben sizin aracılığınız ile Erzurum `dan Rize halkına söz veriyorum. Yeni sezon da çok daha iyi bir Ali Adnan olacak. Bunu takım arkadaşlarımla birlikte yapacağız. Rize halkından destek bekliyorum" diye konuştu. Ali Adnan eski teknik direktörleri Rıza Çalımbay`dan çok şey öğrendiğini yeni teknik direktör Mehmet Özilek ile de çok iyi bir hava yakaladıklarını da sözlerine ekledi.
Alihan TELATAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.