106 yaşındak Nine 210 bayram gördü

106 yaşındak Nine 210 bayram gördü

Sakarya’da yaşayan 106 yaşındaki Münire Ararat, hayatı boyunca 210 Ramazan ve Kurban bayramı gördü. Münire nine uzun ve sağlıklı yaşamını bakın neye borçlu.

Yaşına rağmen sağlığı iyi olan Münire Ararat, uzun yaşamasını az yemeye borçlu olduğunu belirtti.

Nisan 1906 doğumlu olan Münire Ararat, 106 yaşından gün aldı. Osmanlı tarihinin bir bölümüne tanıklık eden, Atatürk dönemini yaşayan, Kurtuluş Savaşı'nı gören Cumhuriyet'in kuruluş ve sonraki günlerini yaşayan Münire Ararat, Kurban ve Ramazan Bayramı olmak üzere tam 210 dini bayrama da tanıklık etti. 4 çocuk, 8 torun, 48 torun sahibi olan Ararat, hayatta kocası ve 2 oğlunun acısına rağmen yaşama sevincini hiç kaybetmedi.

Bayramlarda da oldukça mutlu olan Münire Nine, Adapazarı’nda 83 yaşındaki kızı Meliha Yıldırım ile birlikte yaşıyor. 10 yaşından gün aldığını belirten Münire Nine, “210 Kurban ve Ramazan Bayramı gördüm. Çok mutluyum. Hayatım güzel geçti. İnsan kendine iyi bakarsa iyi yaşar. İyi bakamazsan bir an evvel toparlanıp gidersin. Her şeyden az yiyorum. Az yediğim için yaşıyorum.” diyor.

TORUNLARINA HARÇLIK HAZIRLIYOR

Münire Ararat, bayram sevincini de doyasıya yaşıyor, bayramlar yaklaşırken torunlarına vermek üzere harçlık hazırlıyor. Bayramın 1. günü torunlarının geldiğini ifade eden Münire Ararat, “Torunlarım geldi, elimi öptü. Onları görünce çok seviniyorum. Onların bayram harçlıklarını önceden hazırlıyorum. Onlara bayram harçlığı verdiğim zaman mutlu oluyorlar. Zaten para almadan da gitmiyorlar. Para verirsen seviniyorlar.” diye konuştu.

Ararat’ın kızı Mehile Yıldırım ise annesine baktığını, hiçbir bayramı annesiz geçirmediğini ifade etti. Annesinin sağlık durumunun kendisinden iyi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: “Annem az yemek yer. Süt ve yoğurt mutlaka tüketir. Her şeyden yiyor. Benim sağlık sorunlarım annemden daha fazla. Hipertansiyon, kalp var, kemir erimesi, guatr var. Annemi kontrole götürdük. Tahlilleri çok iyi çıktı. Doktor sağlık durumu çok iyi dedi. Kendi başına bastonla da olsa yürüyebiliyor. Görmesi, duyması yaşına göre çok çok iyi. Kendi ihtiyaçlarının bir kısmını kendi görebiliyor. Ben annemden daha hastayım ama Allah güç veriyor, anneme bakıyorum.“

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.