2 il için birleşin önerisi

2 il için birleşin önerisi

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya ile Uşak illerinin birleştirilmesi önerisinde bulundu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, kendisi tarafından gündeme getirilen "Kütahya ile Uşak illerinin birleştirilmesi" talebine ilişkin, birleşme halinde iki ilin toplam nüfusu 904 bin olacağı için "büyükşehir" olma imkanının yakalanacağını bildirdi.
"UŞAK SESSİZ SEDASIZ AYRILMIŞ"

Bu yaklaşımların, talebini değiştirmeyeceğini ve fikri takibini sürdüreceğini belirten Kinay, şunları kaydetti: "Kütahya ile Uşak'ın birleşmesi durumunda iki ilin birleşik nüfusu 904 bin olacağı için 'büyükşehir' olma imkanı yakalanacak. Biz bu düşünceyi ya da hayali, hatta rüyayı neden dile getirdik? Aslında muteriz muhalif vekillerimizin önce bunu sorgulaması gerekmez mi? Nüfus kriteri tutan iller büyükşehir olmak için neden yırtınıyor? Büyükşehirlere aktarılan kaynak yaklaşık yüzde 50 daha fazla da ondan. 1953 yılında Uşak, Kütahya'dan sessiz sedasız ayrılmış. TBMM'de kimse söz alıp konuşmamış. Uşaklılar bizim hemşehrimizdir. Bunu muhalif vekillerin bilmesi gerekir. Bugün hayatta olan birçok Uşaklı'nın nüfus cüzdanında doğum yeri olarak 'Kütahya' yazıyor. Bundan da gocunduklarını sanmıyorum. Güneyimizdeki ilçelerimizle Uşak ilinin sosyal ve ekonomik yönden güçlü ilişki içinde olduğunu biliyor ve destekliyoruz. Uşak ile Kütahya birleşse de birleşmese de Uşaklı ile Kütahya hemşehridir. Bu ilişkinin güçlenmesi hem Uşak hem de Kütahya için elzemdir. Ayrıca, kamu yatırımlarının daha fazla kaynakla desteklenmesi iki ilimizin kalkınmasını hızlandırmaz mı? Bu gündem boşuna oluşturulmadı, bu hayal boşuna kurulmuyor ya da bu rüya boşuna görülmüyor."

Kinay, iki ilin birleşip "büyükşehir" statüsüne sahip olmasının kimseye bir şey kaybettirmeyeceğini, aksine iki vali yerine bir vali, büyükşehir belediye başkanı dahil 3 belediye başkanı olacağını belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.