2 kişiyi öldüren ayıyı 25 kişi arıyor

2 kişiyi öldüren ayıyı 25 kişi arıyor

ERZURUM’un İspir İlçesi’ne bağlı Yeşilyurt Köyü’nde biri kadın iki kişiyi parçalayarak öldüren ayı, 25 kişilik ekip tarafından gece-gündüz aranıyor.

Ayıyı gördükleri yerde önce bayıltarak yakalamayı deneyeceklerini söyleyen Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, "Ayı çok akıllı çıktı. Sanki arandığını biliyor gibi saklanıyor" dedi.

31 Ağustos günü öğle saatlerinde, İspir’e 25 kilometre uzaklıktaki Yeşilyurt Köyü’nde kendisine ait bahçede dut toplayan İspir Halk Eğitim Merkezi Müdürü 3 çocuk babası, 54 yaşındaki Ömer Yılmaz aniden karşısına çıkan ayının saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Ayı yaklaşık 500 metre uzaklıkta yine bahçede dut toplayan 4 çocuk annesi 60 yaşındaki Miyese Yılmaz’a saldırarak öldürdü. Ayı, köye elektrik arızasını gidermek için gelen ve otomobilin içinde oturan Hasan Kaçar’a da saldırdı. Otomobilin içinde olması nedeniyle canını kurtaran Kaçar, "Ayının ağzından ve pençelerinden kan damlıyordu" diye konuştu.

Ayının iki kişiyi öldürmesinin ardından Erzurum Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden üç kişilik ekip Yeşilyurt Köyü ile çevresinde araştırma yaptı. Dördü profesyonel avcı olmak üzere toplam 25 kişilik ekiple birlikte dağlarda ayıyı aradıklarını söyleyen Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, saldırgan hayvanın çok akıllı olduğunu söyledi. İşledikleri cinayet sonrası bir insan gibi dağlara saklandığını kaydeden Başkan Erzurum, "Olaydan hemen sonra iz sürmeye başladık. Ayının çok büyük ve saldırgan olduğunu biliyoruz. Ancak ayı sanki yer yarılıp içine girdi. Kendisinin arandığını biliyor gibi ortaya çıkmıyor. Ayı ile karşılaşırsak onu önce bayıltıp yakalamayı düşünüyoruz. Yakaladıktan sonra da barınağa gördermeyi planlıyoruz. Ama gizlice gelip saldırırsa kendimizi korumak için öldürmekten başka çaremiz kalmayabilir" dedi.

Avcıların ayı avına çıktığını gören yöre halkı ise buna sevindi. Bir köy sakini, "Akşam karanlık çökmeden herkes evine gidiyor. Katil ayı ile kimse karşılaşmak istemez. Bir an önce yakalansa da rahatlasak. Köyümüz Teksas’a döndü. Sokakta gezen herkesin elinde bir av tüfeği var. Ayıyı vuralım derken bir kaza çıkacak diye de korkuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.