5 bin liralık araca dudak uçuklatan sigorta

5 bin liralık araca dudak uçuklatan sigorta

Özkan Coşkun adlı vatandaş, 5 bin liralık araca yaklaşık üç bin liralık sigorta bedeli istenmesi gerekçesiyle şikayette bulundu.

 Zorunlu trafik sigortasında yüksek fiyatlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Özkan Coşkun adlı vatandaş da, 5 bin TL'ye aldığı otomobile yaklaşık 2 bin 950 lira sigorta bedeli çıkması nedeniyle TBMM Dilekçe Komisyonu'na şikayet dilekçesi verdi.

Çoşkun, dilekçesinde bu yılın mart ayında 5 bin lira karşılığında 1995 model otomobil satın aldığını, sigorta sorgulatması yaptığında bin 880 liralık sigorta bedeli talep edildiğini belirtti.

Otomobilin önceki sahibinin 256 lira sigorta ödemesi yaptığını ve poliçesini kendisini gösterdiğini anlatan Coşkun, bin 880 liralık bedelin, 5 bin liralık bir otomobil için çok yüksek olduğunu vurguladı.

BİR SONRAKİ FİYAT DAHA DA YÜKSEK

Coşkun, 22 Mayıs'ta tekrar fiyat araştırması yaptığında ise sigorta için en düşük fiyatın 2 bin 950 lira talep edildiğini kaydederek, "Arabanın yarı fiyatından fazla bir tutarda sigorta bedeli istenmesine mi yanayım, arabayı aldığımdan bu yana hala arabayı bağlatma korkusundan çalıştıramadığıma mı yanayım? Torba yasa çıktı, fiyatlar düşecek diye beklediğim halde hala günden güne fiyatlar artıyor. Eminim ülkede benim çektiğim dertten muzdarip birçok vatandaş var. Bu duruma bir çare bulmasını rica ederim." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.