7 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

7 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında Rize ve Artvin'in de bulunduğu 7 ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Meteoroloji, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; sabah Rize ve Artvin, öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Güney Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz ile yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; sabah Rize ve Artvin, öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, dolu, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.