72 yıl sonra nüfus cüzdanı oldu!

72 yıl sonra nüfus cüzdanı oldu!

Anne ve babasının ayrılması nedeniyle nüfusa kaydettirilmeyen Hatice Erdoğan, 72 yıl sonra nüfus cüzdanını Rize Valisi'nden aldı.

Rize’nin Kalkandere ilçesi Dilsizdağı (Taserik) köyünde yaşayan ve Ailesinin ayrılarak amcasının kızına bıraktığı Hatice Erdoğan, tam 72 yıl sonra nüfus cüzdanına kavuşarak resmen Türk vatandaşı oldu.

Babası 1947 yılında Manisa Merkez Yukarı Çobanhisar Köyüne giderek orada ikinci evliliğini yapan ve 1997’de vefat eden Hatice Erdoğan’ın annesi ise Sakarya’ya giderek evlendiği ve 2010 yılında öldüğü belirtildi.


Amcasının kızı tarafından sahiplenilerek büyütülen ve nüfus cüzdanı olmayan Hatice Erdoğan hakkında, Kalkandere Dilsizdağı köyü muhtarının çabalarıyla araştırma başlatıldı.


Kalkandere Nüfus Müdürlüğüne başvurulmasıyla Kalkandere kaymakamı Nedim Akmeşe ve Rize Valililiği tarafından araştırılarak Hatice Erdoğan’ın 72 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kavuşması sağlandı.




Nüfus cüzdanını Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun elinden alan Hatice Erdoğan, 72 yıl sonra resmen Türk vatandaşı olmasını sağlayan herkese teşekkür etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.